• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Mai , 2023

Vizita delegației Baroului Federal German la sediul Senatului României

Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „Am avut o întâlnire productivă cu președintele Ulrich Wessels și directorul pentru Relații Internaționale, Veronika Horrer, reprezentanți ai Baroului Federal German, un bun prilej de a discuta despre justiție și avocatură, în cadrul unui excelent schimb de idei și experiențe”.

Schimbul de informații s-a desfășurat între profesioniști și într-o notă colegială, delegația germană manifestându-și disponibilitatea de a ne oferi exemple de bune practici, consultanță și suport efectiv.

Pornind de la faptul că, în Germania, conceptul de asigurări juridice a avut un succes considerabil, peste 70% din cetățenii activi având astfel de asigurări, senatorul Daniel Fenechiu și profesorul universitar dr. Dan Oancea, prezenți la discuții, au menționat intenția de a promova în România o propunere legislativă în acest sens.

Delegația Baroului Federal German va continua vizita în România, având în program și o întâlnire la sediul Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), cu președintele Traian Briciu și decanul Baroului București, Ion Dragne, prilej de a dezvolta și de a aprofunda aspecte ce definesc profesia de avocat.

Acest gen de întâlniri au și rolul de a contribui pe viitor la consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Republica Federală Germania, țări membre ale Uniunii Europene.

 

„Sunt ferm hotărât ca proiectul legislativ de reglementare a asigurărilor juridice să fie pus, cât mai curând, în dezbatere și am certitudinea că noua lege va aduce beneficii semnificative profesiei de avocat dar și îmbunătățirii accesului la justiție pentru toți cetățenii” a declarat avocatul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități şi validări a Senatului României.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.