• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Decembrie , 2014

Viitorul smartphone-urilor

Conform yoda.ro, următoarea luptă care se va da între producătorii de smartphone-uri va duce la scăderea preţurilor. Media costului unui smartphone se aşteaptă să scadă de la 297$ cât este în prezent, până la 241$ în 2018, conform unui studiu efectuat de International Data Corporation’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

 
 

IDC spune că volumele uşor mai mari nu vor creşte veniturile totale, fiecare generaţie nouă de telefoane vârf de gamă având din ce în ce mai puţine diferenţe faţă de predecesoarele lor.

„Deşi telefoanele premium nu vor pleca nicăieri, există o creştere evidentă în materie de specificaţii pentru telefoanele la un preţ convenabil” a declarat Melissa Chau, senior research manager la IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. „Consumatorii nu mai sunt nevoiţi să apeleze la device-uri de top pentru a avea garantat un hardware de calitate sau o experienţă excelentă. Întrebarea cea mare acum este cât de mult pot să scadă preţurile?”

Telefoanele livrate în 2014 vor atinge un număr de 1.3 miliarde, urmând să crească până la 1.9 miliarde în 2018. Cu toate astea, veniturile din vânzările de smartphone vor creşte numai cu 4.2% în aceeaşi perioadă de timp.

Telefoanele cu Android vor continuă să atingă un număr mare de vânzări, în timp ce cele cu iOS vor atinge venituri mari. Până în 2018, Android va controla 80% din piaţa globală de telefoane cumpărate şi 61% din venituri, în timp ce iOS va avea 13% din volumul de telefoane şi 34% din venituri.

„Abordarea celor de la Apple cu preţuri premium asigură o porţie în creştere a veniturilor, în ciuda declinului în market share. În schimb, abordarea Android cu multe faţete va avea rezultate mixte, însă oferă o penetrare mai mare asupra pieţelor în creştere” spune Ramon Llamas, research manager la IDC mobile phones team.

Cum dominaţia Android în materie de volum este atât de mare, nu mai este posibil ca sisteme de operare noi precum Tizen sau Firefox să concureze numai bazându-se pe preţ, spun cei de la IDC. Orice sistem de operare nou va trebui să vină cu o abordare radicală pentru a câştiga semnificativ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.