• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 17 Iunie , 2015

Victor Ponta are obligaţia să continue în fruntea Guvernului!

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului României, în cadrul unei declaraţii televizate de la Palatul Cotroceni, să demisioneze din fruntea Guvernului. Primul ministru, Victor Ponta are calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova. În urma solicitării făcute de preşedintele Iohannis, liderul judeţean al PSD Maramureş, Gabriel Zetea, consideră că Victor Ponta are obligaţia de a continua în fruntea Guvernului, acesta fiind instalat în urma unui vot popular masiv, acordat în 2012 de români.

 

„Victor Ponta trebuie să continue munca începută acum trei ani de zile, în fruntea Guvernului, nu pentru că are susţinerea PSD, ci pentru că are susţinerea unui vot legim popular în 2012, un vot masiv, aşa cum niciun alt premier nu a avut după 1989. Măsurile de reparaţii sociale, de creştere economică, de redresare a României după ani de criză îi conferă legitimitate şi îi asigură suportul românilor.

Parlamentul reprezintă instituţia publică din România care stă la baza democraţiei, iar învinuirile care i se aduc lui Victor Ponta în această perioadă trebuie validate de Parlament şi nu de preşedinte sau de o altă instituţie publică. Conform deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele României nu poate să demită sau să suspende premierul României, oricare ar fi acesta, decât după ce are acordul Camerei din care primul-ministru face parte, în acest caz, Camera Deputaţilor.

Justiţia trebuie să-şi facă datoria, să cerceteze fără a influenţa actul de guvernare şi, mai ales, fără imixtiuni în politică. Victor Ponta şi PSD au sprijinit prin actul de guvernare reformarea, depolitizarea şi întărirea actului de justiţie în România şi facem un apel public către preşedintele României şi colegii noştri de la PNL şi PDL să respecte Constituţia României şi votul românilor”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.