• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

Victor Gorduza, cetăţean de onoare al Băii Mari

Moment emoţionant în cadrul şedinţei extraordinare a CL Baia Mare, desfăşurată zilele trecute în sala Europa. În urma unui vot unanim a fost acordat titlul de „Cetăţean de onoare” lui Victor Gorduza, o palidă recunoaştere pentru meritele cunoscutului băimărean, cel care a realizat Muzeul de Mineralogie cu minunata colecţie de flori de mină.

 

Au fost de faţă fiica lui Gorduza, Marinel Kovacs şi Janeta Ciocan, colegi şi prieteni ai regretatului specialist în minerale.

 

Primarul Cătălin Cherecheş a vorbit despre omul Victor Gorduza, despre realizările profesionale şi despre lecţia de viaţă pe care acesta a oferit-o tuturora, fără a primi şi recunoaşterea noastră la momentul potrivit.

 

„Este un moment emoţionant pentru noi toţi, pentru că facem acest gest pentru un om care şi-a lăsat una dintre cele mai puternice amprente asupra oraşului şi judeţului nostru, asupra ţării noastre, prin ceea ce a creat, prin relaţiile interumane pe care le-a dezvoltat, prin amintirea pe care o lasă, dar şi prin tot ceea ce înseamnă munca, ce a rămas pentru comunitatea noastră. Munca aceasta, băimărenii, maramureşenii, românii, toţi oamenii din lume o cunosc, generic, sub numele de Muzeul de Mineralogie, astăzi Victor Gorduza. Este unul dintre cele mai importante edificii pe care le are, nu Baia Mare sau Maramureşul, ci Europa. Acest lucru datorită unui om”, a spus Cătălin Cherecheş.

 

Au vorbit Kovacs şi Janeta Ciocan. Cunoscuta muzeografă a fost prietenă cu Victor Gorduza mai bine de 40 de ani, au fost colegi, au lucrat la multe proiecte. Janeta Ciocan a vorbit cu lacrimi în ochi despre omul Gorduza, despre profesionistul Gorduza, despre prietenul Gorduza.

La final, consilierul local Teodor Ardelean a luat cuvântul şi, în stilu-i caracteristic, a amintit de momentele frumoase petrecute alături de un prieten drag. Primarul de Baia Mare a oferit diploma, o plachetă şi un buchet de flori fiicei lui Victor Gorduza.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.