• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea asigură finanţare pentru trei proiecte mari de infrastructură

Vicepremierul României, Liviu Dragnea, s-a aflat în Maramureş luni, 25 august 2014, asigurând administraţia locală şi judeţeană de faptul că, după mai bine de două decenii de promisiuni neonorate de către guvernele anterioare, Guvernul Ponta face un altfel de politică şi se ţine de cuvânt. Ministrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi-a luat public angajamentul de a aloca bani pentru proiectele judeţului.

 
 

Astfel, trei mari proiecte extrem de importante pentru Maramureş primesc finanţare, lucrările urmând să înceapă, conform declaraţiei vicepremierului Dragnea, în cel mai scurt timp. Este vorba despre Drumul Judeţean 186, aflat pe Valea Izei, între Vadu Izei şi Săcel, Drumul Judeţean 187, situat pe Valea Ruscovei, între Ruscova şi Poienile de sub Munte şi podul peste Someş, între Seini şi Pomi.

Facem precizarea că atât podul de la Ulmeni, peste Someş, la Chelinţa, cât şi cel de la Seini sunt imperios necesare pentru nevoile cetăţenilor, în prezent circulaţia în ambele localităţi fiind posibilă doar cu bacul.

 

„Maramureşul nu prea a fost ajutat de guvernele care s-au perindat pe aici, în ultimii peste 20 de ani. Oamenii au venit, au văzut locurile minunate, au făcut fotografii, au băut o pălincă, au promis şi au plecat. Au revenit pentru a face noi fotografii, pentru a mai bea o pălincă, pentru a mai promite... dar totul a rămas la fel. Guvernul Ponta vrea să facă un altfel de politică, să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a oferi serviciile publice vitale unei comunităţi. Vorbim aici despre canalizare, infrastructură, aducţiuni de apă, reabilitare de şcoli şi spitale, tot ceea ce e necesar pentru ca oamenii să aibă un minimum de confort. Ne-am luat angajamentul public că acest judeţ va beneficia de dezvoltare şi ne vom ţine de cuvânt. Programele de dezvoltare vor fi finanţate”, a subliniat vicepremierul României, Liviu Dragnea.

 
 

Gabriel Zetea, vicepreşedinte al CJ Maramureş: „Am demonstrat că ştim să atragem fondurile Ministerului Dezvoltării”

 

Preşedintele PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, a declarat că, pe lângă podul peste Someş de la Ulmeni, (Chelinţa), despre care vorbim deja ca o certitudine, cele trei mari proiecte: podul peste Someş, între Seini şi Pomi, precum şi reabilitarea drumurilor judeţene pe Valea Izei şi Valea Ruscovei reprezintă priorităţi ale infrastructurii mari în Maramureş.

„Am demonstrat în acest an, alături de primarii şi administraţiile publice din judeţ, că suntem în stare să fim organizaţi şi că ştim să atragem fondurile Ministerului Dezvoltării. Tocmai de aceea, în perioada următoare vom organiza întâlniri punctuale cu primarii care sunt influenţaţi în mod direct de aceste investiţii şi cu reprezentanţii societăţilor comerciale care se ocupă de elaborarea studiilor de fezabilitate, astfel încât, în acest an, să beneficiem de primele sume de bani”, a concluzionat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.