Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Luni , 2 Iulie , 2012

USAMV Cluj Napoca îți construiește viitorul!

de Sandu Tudor

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca te uimește întâi de toate prin prospețime. Deși are o vârstă venerabilă, peste 140 de ani, este în timp cu toate și mai ales orientată spre viitor. Are un campus impresionant, probabil cel mai frumos și mai verde din țară, a fost desemnată de specialiști europeni drept cea mai bună universitate de profil din România și a cincea în topul general.

 

Cele patru facultăți, Agricultura, Horticultura, Zootehnia și Biotehnologii și Medicina Veterinară, pregătesc specialiști care vor fi la mare căutare în piața muncii din anii care vin. Relațiile internaționale bine conturate, bursele, studenții străini, evenimentele, conferințele și simpozioanele de specialitate, corpul profesoral cu cunoștințe solide, programele de cercetare, infrastructura de clădiri, amfiteatre, săli de cursuri, laboratoare, cămine studențești, locuri de relaxare, terenuri de sport, numeroasele investiții recente și unele aflate în faza de proiectare, suprafețele de teren experimentale cultivate de și pentru studenți, consistența financiară derivată din resurse guvernamentale și în special din venituri proprii (fonduri europene, proiecte speciale, taxe), legătura foartă strânsă cu mediul de afaceri din zona agriculturii și medicinei, toate fac din USAMV Cluj o instituție invidiată de concurență, dar foarte dorită de tinerii absolvenți de liceu și apreciată de mediul academic.

 
 
Cuvânt către tineri
 

Învăţământul superior agricol clujean este astăzi unul dintre cele mai performante din Europa, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice.

În întreaga sa existenţă de peste 140 ani, Agronomia clujeană a beneficiat de aportul unor personalităţi de primă mărime ale învăţământului şi ştiinţei din România.

Absolvenţii universităţii, specialişti în agricultură, horticultură, zootehnie, biotehnologie şi medicină veterinară s-au afirmat constant prin rezultate remarcabile, în producţie şi în cercetare, în ţară şi peste hotare.

Universitatea noastră este acreditată naţional şi evaluată internaţional, ca o "universitate de succes". După anul 2000, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Direcţiile de specializare s-au diversificat şi s-au înfiinţat multe secţii noi, în care studiază, alături de studenţi români şi studenţi din alte ţări.

În prezent, cadrele didactice şi cei 7000 de studenţi ai universităţii beneficiază de condiţii excepţionale pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare.

Multe dintre cadrele didactice, îndeosebi cele tinere, şi mulţi dintre doctoranzii universităţii, beneficiază de specializări şi studii în universităţi de profil din ţările cu agricultură avansată.

În cadrul unor colaborări cu structurile universitare şi de producţie agricolă din ţări ale Uniunii Europene, USAMV organizează anual practica de specialitate pentru o mare parte din studenţii celor patru facultăţi.

Universitatea noastră a stabilit relaţii de colaborare cu universităţi şi institute de cercetare din peste 50 de ţări din Europa, Africa, Asia, America de Nord şi de Sud.

Avem convingerea că, în anii care vin, USAMV Cluj-Napoca va continua să se afirme, contribuind, printr-o instruire de înalt nivel, la dezvoltarea şi modernizarea agriculturii româneşti.

Rector, Prof. dr. Doru Pamfil

 
 
 
Admiterea 2012
 
Studii de licență:

Sesiunea 16-22 iulie 2012 / Sesiunea 6-21 septembrie

Agricultura: 498 locuri (343 bugetate)

Horticultura: 630 locuri (345 bugetate)

Zootehnie și Biotehnologii: 260 locuri (200 bugetate)

Medicină Veterinară: 240 locuri (145 bugetate)

Studii de masterat:
Sesiunea 6-20 septembrie
Studii doctorale:
Sesiunea 6-28 septembrie

·        Detalii privind înscrierea la admitere, criteriile de departajare, taxele pentru locurile nebugetate, numărul locurilor pe fiecare specializare în parte, găsiți accesând site-ul www.usamvcluj.ro , la Secțiunea Admitere.