• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Decembrie , 2022

„Uniți de 1 decembrie”, eveniment memorabil la Dumbrăvița

 După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus, șirul evenimentelor de suflet din comuna Dumbrăvița, care unesc comunitatea în jurul tradițiilor și al valorilor comune, a fost reluat printr-un eveniment memorabil. Duminică, 4 decembrie, a avut loc, la Centrul Cultural Dumbrăvița, spectacolul „Uniți de 1 Decembrie”, în care și-au dat mâna toate instituțiile importante din comună: UAC Europe, Primăria Dumbrăvița, Parohia Dumbrăvița și Școala Profesională Dumbrăvița.


Gazda și moderatorul evenimentului a fost părintele Bogdan Ciocotișan. Dum­brăvițenii, și nu numai, au venit în număr mare la eveniment, mulți dintre ei îmbrăcați în straie populare, purtând cocarde tricolore în piept, iar cei mici stegulețe în mâini.
În debutul evenimentului, a fost intonat Imnul de Stat, de către Corul „Medieșana” din Medieșul Aurit, județul Satu Mare. După acest moment solemn, corul „Medieșana” a susținut un recital de cântece patriotice și din folclor. Au evoluat apoi pe scenă elevii Școlii Profesionale Dumbrăvița, conduși de doamna înv. Daniela Sălăjan, corul Parohiei Unguraș, îndrumat de pr. Sabin Bogluț și corul Parohiei Chechiș, împreună cu Pr. Adrian Marc.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost maestrul Nicolae Furdui Iancu, însoțit de formația instrumental-folclorică „Crai Nou” din Alba Iulia, care a oferit dumbră­vițenilor un regal folclorico-patriotic de excepție, care a generat ropote de aplauze. Participanții au fredonat, împreună cu maestrul Furdui-Iancu, câtecele celebrele care l-au consacrat pe artist.

Primarul comunei Dumbrăvița, dl. Ciceu Felician, i-a îmânat maestrului o Diplomă de onoare, în semn de aleasă prețuire pentru promovarea folclorului autentic românesc și un album cu imagini din comuna Dumbrăvița.
La eveniment nu a putut fi prezent domnul director Daniel Vărzaru, însă primarul Felician Ciceu a transmis un mesaj și în numele domniei sale.
La final, toată sala, împreună cu maestru Furdui Iancu, a colindat bine-cunoscuta colindă „Ce vedere minunată”. La plecare, toți parti­cipanții și spectatorii au primit o porție tradițională de fasole cu cârnați, oferită cu sprijinul UAC Europe.   
La eveniment au fost prezenți preoți din comună și din protopopiatul Baia Mare, precum și primarul din orașul Tăuții-Măgherăuș, Dumitru Marinescu, și din comuna Medieșu Aurit, Marian Torok, localități în care UAC Europe își desfășoară, de asemenea, activitatea.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.