• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Decembrie , 2017

Uniţi de 1 Decembrie!

Patriotismul înseamnă dragos­tea pentru pământul străbun, pentru locurile natale, pentru ţara şi comunitatea din care faci parte. Dumbrăviţenii sunt mândri de originile lor, îşi preţuiesc tradiţiile, identitatea şi strămoşii şi, împreună, ştiu să construiască un viitor mai bun copiilor lor. Comuna Dumbrăviţa este un exemplu pentru alte localităţi din foarte multe puncte de vedere: econo­mic, administrativ, din punct de vedere al infrastructurii, al spiritualităţii, al învăţământului, al păstrării şi promo­vării identităţii locale şi tradiţiilor. Dar ceea ce îi face cu adevărat speciali pe dumbrăviţeni e modul în care ştiu să lucreze şi să se bucure împreună, ca o comunitate unită.

Ziua Naţională a României este săr­bătorită an de an în comuna Dum­brăviţa printr-un eveniment deosebit, în care îşi dau mâna toate instituţiile din comună: primăria, şcoala, Căminul cultural condus de Ionuc Cetăţean, bisericile, UAC Europe şi Asociaţia NEMUS. Spectacolul „Uniţi de 1 De­cembrie” a avut loc, în acest an, la Că­minul Cultural Rus, duminică, 3 de­cem­brie.
Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României de către Corul din Unguraş şi părintele Sabin Bogluţ. Gazda şi prezentatorul evenimentului a fost preotul paroh din Rus, Vasile Tarţa. Apoi a luat cuvântul primarul Felician Ciceu: „Este un moment de bucurie şi un moment de sărbătoare şi nu am vrut să treacă nemarcată aceas­tă zi de sărbătoare. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor factorilor im­pli­caţi: profesorilor, doamnei director, preo­ţilor din comună. Trebuie să simţim româneşte. Vreau să transmit şi un mesaj din partea domnului director Daniel Vărzaru care, chiar dacă nu a putut fi astăzi alături de noi, vă transmite toate gândurile sale bune şi vă asigură în continuare de tot sprijinul şi implicarea companiei în proiectele comunei. Vă doresc, tuturor, sărbători frumoase”.
Directorul şcolii, Magdalena Tomşa a spus: „Sunt foarte bucuroasă că, îm­preună cu dumneavoastră, ca reprezentant al şcolii, sărbătorim împreună 1 Decembrie. Este o zi importantă pentru ţară şi pentru comunitatea noastră. La mulţi ani tuturor! Trăiască România!”.

Preotul paroh din Dumbrăviţa, Bogdan Ciocotişan a transmis un mesaj din partea preoţilor din comună: „Este o zi de aleasă bucurie pentru ţara noastră şi pentru comuna noastră. Ne-am adunat aşa cum se cuvine să facem un spectacol în cinstea eroilor neamului românesc. Ne apropiem încet de Centenarul Marii Uniri, este foarte important că în comuna noastră nu sunt uitate tradiţiile, ci sunt duse mai departe de copiii aceştia minunaţi care sunt viitorul nostru. Împreună, instituţiile din această comună, biserică, şcoală şi în special UACE încercăm să promovăm şi să ducem mai departe ceea ce e românesc şi sfânt şi bun. Vă felicit, domnule primar, şi pe toţi cei implicaţi în acest eveniment”. Apoi a fost prezentat noul preot paroh din Şindreşti, Alin Erdei: „Doresc să-mi exprim bucuria de a veni în această frumoasă comună în care se desfăşoară atât de multe activităţi. Mulţumesc preoţilor, domnului primar pentru că mi-au făcut o frumoasă pri­mire frăţească”.

La eveniment au participat toţi preoţii din comună şi părintele profesor Nechita Florian care a vorbit despre însemnătatea istorică a Marii Uniri.

Spectacolul a continuat cu un concert extraordinar al Corului din Unguraş, însoţit de preotul Sabin Bogluţ. Apoi, a fost rândul elevilor să prezinte un scurt program artistic: au urcat, pe rând, pe scenă: clasa a III-a A de la Şcoala Dumbrăviţa, învăţător Andreica Ileana; elevii de la Şcoala Unguraş împreună cu doamnele învăţătoare Aurelia Filipan şi Aurelia Moceag; elevii şcolii din Şindreşti – învăţătoare Daniela Sălăjan şi elevii din Dumbrăviţa însoţiţi şi pregătiţi de doamnele Mariana Pop şi Adela Cerneştean.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment deosebit susţinut de Corul Chechiş şi preotul Adrian Marc. La final, toţi participanţii au colindat „O, ce veste mi­nunată” şi au savurat o porţie de fasole cu cârnaţi oferită de UAC Europe.
 

„Suntem onoraţi, aici, la Rus, să fim gazdele manifestării dedicate Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Astăzi am reuşit să ne adunăm în număr mare, să sărbătorim această zi importantă pentru toţi românii”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.