• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 20 Decembrie , 2018

Ultima şedinţă ordinară a CL Baia Mare

Ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Baia Mare a avut loc în ultima zi de joi, înaintea sărbătorilor Crăciunului. Mulţi consilieri, foarte mulţi dacă ne raportăm la ultimele şedinţe de CL. În sala de şedinţe înghesuiala a fost mare deoarece au venit colindători de la cultul penticostal. După momentul muzical a urmat o şedinţă de CL ce se anunţa disputată, având în vedere că se votau taxe şi impozite pentru anul viitor.


Aleşii băimărenilor, aşezaţi în ordinea numerelor de pe tricou au dorit să în­ceapă şedinţa având în vedere că erau vreo 30 de proiecte de hotărâre de dez­bătut şi de votat.
Dar dezbaterile au fost începute de primarul Cătălin Cherecheş. El a prezentat în plen cele patru proiecte importante, cele cu impozite şi taxe. Primarul băimărean a spus că doreşte ca Baia Mare să rămână la nivelul cel mai de jos cu taxele ce trebuie plătite, din zona de Nord-Vest. Drept urmare a adus mai multe amendamente prin care principalele taxe şi impozite au fost reduse cu fracţiuni de procente faţă de nivelul din acest an. Cătălin Cherecheş a spus că doreşte să încurajeze investiţiile şi dezvoltarea Băii Mari.
Un alt proiect important a fost propu­nerea celor de la Serviciul Ambient Ur­ban, cu privire la parcările de reşedinţă şi abonamente pentru parcările publice. Primarul a spus că au fost făcute dezin­formări şi a precizat că abonamentele pentru parcările publice vor fi ca şi în anii trecuţi, o sută de lei pe an. Este singurul abonament, iar Baia Mare este zonificată. Legat de parcările de reşe­dinţă, după identificarea acestora în tot oraşul, anul viitor se vor organiza închi­rierea acestora prin licitaţie. Probabil până la 1 iunie.
Multe nemulţumiri ale primarului băi­mărean faţă de modul în care Serviciul Ambient Urban lucrează în Baia Mare. Cătălin Cherecheş a anunţat că din ia­nuarie anul viitor, societatea Baia Mare Activ va avea competenţe şi în privinţa curăţeniei stradale după care se va trece şi la partea de gunoi menajer, ceea ce face Drusal, o societate de care nu avem de ce să fim mulţumiţi, mai ales dacă ne uităm la taxele facturate către oraş şi către băimăreni. Rămâne să vedem ce se va întâmpla pe acest segment al acti­vităţii în Baia Mare.

Restul proiectelor de hotărâre au fost votate la foc automat şi aleşii băimă­renilor şi-au urat sărbători fericite şi au plecat în Baia Mare cea Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.