• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 13 Martie , 2012

UAC îşi respectă promisiunea

„We do what we say”, adică „facem ce spunem”.  Un slogan care a devenit crez şi promisiune pentru UAC Europe.  Compania a promis că se va implica în comunitate atâta rimp cât îşi va desfăşura activitatea în Dumbrăviţa.  Aşa că, şi în acest an a demarat un amplu program de acţiuni, care acoperă toate domeniile de activitate.  Iulian Gheorghe, directorul tehnic UAC Europe, vorbeşte într-un interviu acordat GAZETEI despre calendarul de acţiuni al companiei.  

 
Reporter: Care sunt coordonatele programului de implicare în comunitate a UAC pentru 2012?
Iulian Gheorghe: Pe de o parte am continuat să sponsorizăm şi să sprijinim iniţiativele şi nevoile locale, iar, pe de altă parte, UAC Europe a organizat o serie de acţiuni în domenii ca educaţie, sănătate, cultură etc.  În prima categorie se înscriu investiţiile la şcolile din comună.  UAC a considerat educaţia întodeauna o prioritate, iar condiţiile din şcoli sunt esenţiale pentru un act educativ de calitate.  De aceea, am decis să sponsorizăm montarea de geamuri termopan în Rus, montarea unei uşi termopan la şcoala din ªindreşti şi amenajarea sălii de clasă pentru clasa a V-a în Dumbrăviţa: scaune, bănci, jaluzele, o bibliotecă, practic mobilierul şcolar.  De asemenea, am sprijinit şcolile din comună cu transportul elevilor la olimpiadele de matematică şi chimie, precum şi alte concursuri şcolare.  De asemenea, am sprijinit şi acţiuni meritorii ale localnicilor, cum ar fi deplasarea unui grup de dumbrăviţeni la evenimentul de la Vatican.
 
Rep. : Care este stadiul proiectului de formare a tinerilor în specializările utile ale UAC (şcoala profesională)?
I. G. : Referitor la şcoala profesională, aş preciza faptul că intenţia UAC este ca, împreună cu factorii educativi, să realizeze o programă şcolară robustă, care să implice un număr substanţial de ore de practică în întreprindere.  Programul se vrea unul robust, ce necesită extremă seriozitate din partea elevilor.  UAC va participa la formarea acestor tineri, însă aşteaptă ca şi tinerii să demonstreze un nivel ridicat de interes şi implicare.
 
Rep. : Care sunt principalele acţiuni derulate de la începutul acestui an de către UAC?
I.G. : Am continuat în primul rând şirul consultaţiilor optometrice gratuite.  Astfel, în ultimele şase săptămâni, în fiecare sat din comună s-a organizat o astfel de acţiune.  Apoi, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul ªcolar Judeţean, am organizat concursul pentru elevi „Cu viaţa mea, apăr viaţa”, la care au participat peste 200 de elevi care au avut ocazia să afle lucruri instructive şi interesante şi să vadă deaproape autospecialele ISU.  De asemenea, am organizat o petrecere pentru tineri, „Dumbrăviţa party”.
 
Rep. : Ce acţiuni vor avea loc în perioada următoare?
I. G. : Continuăm seria acţiunilor educative, de această dată în domeniul protecţiei mediului, cu două acţiuni pentru elevi, una având drept scop creşterea gradului de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor, iar cealaltă responsabilitatea pentru mediu şi plantarea de arbori.  De asemenea, pentru că se apropie perioada de depuneri a cererilor la APIA, vom organiza la mijlocul acestei luni o nouă acţiune de informare, cu reprezentanţi APIA, DADR, parlamentari. De asemenea, încep cursurile de dans modern şi, tot pentru a veni în sprijinul localnicilor, am stabilit un parteneriat cu un birou notarial şi le asigurăm consultanţă juridică gratuită.  Numai pe bază de buletin, ca să se vadă că sunt domiciliaţi în Dumbrăviţa, locuitorii comunei se pot adresa notarului Bogdan Firizan.
 
Rep. : Din discuţiile avute cu oamenii şi autorităţile locale, care este reacţia lor faţă de aceste acţiuni?
I. G. : Reacţia oamenilor a fost extrem de pozitivă.  Au apreciat implicarea noastră în comunitate şi mai ales faptul că ne-am ţinut de cuvânt.  Că ne-am respectat promisiunea de a continua acest program civic şi pot să-i asigur că aceste astfel de acţiuni se vor derula şi pe viitor.   Suntem parte a acestei comunităţi, aşa cum am spus în repetate rânduri, nu am venit în România să facem un business, ci un parteneriat pe termen lung pentru dezvoltare.  Ne dorim o comunitate prosperă, în care să fim parte şi parteneri.  N-am venit în România pentru un an sau doi, ci pentru 100.  Iar de modul în care ne vom construi viitorul suntem răspunzători cu toţii.

Comentariile celorlalți

Natasa pe 15.04.2012 la 22:36
Domnul Iulian este un om calculat, inteligent si de un mare caracter.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.