• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Noiembrie , 2013

Triunghiul de la DGASPC Maramureş?

La DGASPC nu se întâmplă nimic. La nivel de director general. Nicolae Boitor

a fost plecat în Italia, apoi la Bucureşti şi apoi într-o staţiune de odihnă. Grea este viaţa

de director general!

 
 

Între timp a mai avut loc o chestiune naşpa într-o Casă de Tip Familial din Sighetu Marmaţiei. Un băiat de 11 ani a fost suspectat că şi-a violat sora, colegă de casă. Fata are doar nouă ani. S-au făcut verificările şi suspiciunea de viol în acest moment nu s-a confirmat. Dar examenul medico-legal a evidenţiat că fata nu mai este virgină, chiar de mai mult timp. Se poate să fie o problemă din familie, sau o problemă de ceva timp, de când este în CTF.

Cei doi fraţi au venit în sistemul de protecţie în 2010.

Scriind aceste rânduri, am avut o senzaţie de „deja vu”. Nici nu mai ştim câte cazuri de abuzuri sexuale am prezentat noi, dar cele care nu se cunosc sau care au fost muşamalizate?

Nu se poate ca un om normal să trăiască astfel cu sentimentul că nu are nicio vină. Noi aşteptăm măsurile ce se impun în cazul Italia, dar şi în aceste multe cazuri ce ne arată faţa hidoasă a DGASPC.

 

În aşteptarea acestor concluzii, vă prezentăm o concluzie corectă, din punctul nostru de vedere. Nicolae Boitor zburdă prin DGASPC deoarece are sprijinul din partea unor potentaţi. Există un triunghi. Nicolae Boitor, Dumitru Dumuţa, secretarul CJ şi, surprinzător, se zice că şi Emil Marinescu, vicepreşedintele liberal al CJ.

Cei trei fac şi desfac situaţia de la DGASPC.

Zilele trecute, Marinescu tuna şi fulgera pe holuri sau birouri, întrebând asistenţa: Doriţi să îl schimbaţi pe Boitor şi să o puneţi pe ordinara…”, a urmat numele unei doamne.

Domnule Marinescu, aţi vorbit de o femeie. Nu se poate ca un demnitar al judeţului să nu fie respectuos, mai ales cu o femeie.

Noi ştim că aveţi un dinte împotriva acesteia deoarece anul trecut nu a fost de acord cu dumneavoastră în povestea, de asemenea încâlcită, a taberelor din Suedia. Dar chiar aşa, să o faceţi ordinară?!

 

Am primit multe mesaje de la angajaţi ai DGASPC, dar am primit şi un mesaj din Italia. Un domn care se semnează Gianluca Farina ne-a trimis acest mesaj: „Eu sunt un italian care din 1990 se ocupă cu activităţi umanitare în România. Cred că sunt printre primii (martie 1990) care au intrat cu ajutoare imediat după revoluţia din 1989 (pe care am urmărit-o cu nelinişte). Sunt foarte legat de Ţara voastră şi de neamul vostru: până la faptul că mă lupt în orice fel când italienii, care nu cunosc România, lansează prosteşte judecăţi negative asupra românilor (alimentaţi de comportamentele unora dintre ei din Italia, despre care ştiu că sunt o minoritate neglijabilă faţă de marea populaţie serioasă care munceşte cu onestitate).

 

Am început cu aceste lucruri pentru că am citit articolul dumneavoastră despre situaţia delicată a copilei românce din tabăra de vară din Italia. Situaţie pe care nu aş fi cunoscut-o, dacă nu erau recentele legături pe care le-am avut cu asociaţia Sos Bambini. Aşadar, şi pentru că nu am competenţa necesară, bineînţeles că nu vreau să intru în detaliile situaţiei care, repet, este extrem de delicată şi în legătură cu care trebuie să se procedeze cu adecvata discreţie.

Ceea ce m-a îndemnat să vă scriu este că, în timp ce citeam, dincolo de faptul de a suferi enorm pentru copilă, am observat (lucru care sper să se datoreze cunoaşterii mele imperfecte a limbii române) o anumită ostilitate generală faţă de activităţile umanitare ale asociaţiilor italiene (sau constituite de către italieni în România). Îmi permit să scot în relief faptul că mulţi (şi mă pun şi pe mine printre ei) îşi dedică viaţa lor, o parte din ea, cu devoţiune şi mult timp pentru a încerca să uşureze situaţii de suferinţă şi necaz din Ţara dumneavoastră. Şi acest lucru, mulţumită colaborărilor care fac onoare ambelor popoare.

Ceea ce, desigur, nu este de încurajat, ci de combătut, este o generalizare devastatoare că «toţi italienii sunt profitori; toţi românii sunt violenţi». Eu ştiu bine că anumiţi italieni fac dezastre prin România, aşa cum anumiţi români fac dezastre în Italia; dar trebuie să evităm stereotipurile vătămătoare”.

Domnule Gianluca Farina, nu avem nimic cu organizaţiile italiene care lucrează în România, nici cu italienii în general. Nu am generalizat. Ne-am referit la o situaţie concretă şi vom continua până va fi soluţionată în respectul legii şi adevărului.

Mulţumim pentru interes! Boitor, dă-ţi demisia!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.