• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 August , 2018

Trei medalii de aur, o medalie de argint și locul I pe națiuni pentru echipa României la Olimpiada Internaţională de Geografie 2018

Lotul olimpic al României, prezent la a XV-a ediţie a Olimpiadei Interna­ţionale de Geografie, a obţinut, continuând tradiția impusă în anii precedenți, rezultate excepționale: trei medalii de aur și o medalie de argint. Performanța a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Elevii laureați cu aur sunt: Bianca Ele­na Solomon (clasa a XI-a / Cole­giul Național „Costache Negruzzi” din Iași), Andrei Sandu (clasa a XI-a / Colegiul Național din Iași) şi Manuel Cristian Foșalău (clasa a XII-a /  Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași). La fel ca la ediția de anul trecut, Omar Hamod (clasa a XII-a / Colegiul Naţional „Mihai Vi­teazul” din București) a cucerit me­dalia de argint.
Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cor­ne­lia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi. Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie 2018. Pregătirea lotului s-a desfășurat la Iași.
Ediția din acest an a Olimpiadei In­ter­na­ţionale de Geografie a fost or­ganizată de Canada, la Universitatea Laval Québec, în perioada 31 iulie - 6 august, cu participarea a peste 160 de elevi din 43 de ţări.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.