• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

Trei decenii și jumătate de performanţe: Clubul Şcolar Sportiv nr. 2, Baia Mare

Un eveniment special. O perioadă specială, 1979 – 2014, a fost sărbătorită de sportul băimărean. În acest mare interval de timp s-au întâmplat atât de multe! Eforturi deosebite, s-a muncit mult, uneori foarte mult. De multe ori, s-au vărsat lacrimi de bucurie, de cele mai multe ori, lacrimile au fost de tristeţe. S-a râs în hohote, dar s-a şi scrâşnit din dinţi. S-au primit medalii, s-au acceptat înfrângeri. Uneori, toate acestea au fost încununate prin ascultarea Imnului României. De pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

 
 

La începutul lunii septembrie, s-au împlinit 35 de ani de la înfiinţarea, în 1979, a Clubului Sportiv Şcolar nr. 2, Baia Mare (CSS2 Baia Mare). Evenimentul a fost marcat în data de 5 septembrie, printr-o parte festivă, organizată în cursul dimineţii în încăpătoarea sală a cantinei-restaurant de la sediul instituţiei, urmând ca după-amiaza să fie rezervată organizării unei demonstraţii sportive la Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, din Baia Mare. Handbal şi box.

 

La momentul festiv au participat numeroase personalităţi din lumea sportului, oameni, politici sau nu, care au sprijinit activitatea sportivă, foşti sau actuali sportivi sau, pur şi simplu, bărbaţi sau femei, tineri sau vârstnici, oameni care iubesc sportul. Ziarişti.

 

Amfitrionii evenimentului, Corneliu Negruţ, directorul CSS2 şi Dorel Toma, directorul adjunct, şi-au întâmpinat oaspeţii printr-o recepţie - atât la propriu, cât şi la figurat – luminată cu stele europene şi flamuri tricolore ce cadrau cupele şi medaliile, o parte din cele adunate în cele trei decenii de activitate pe care clubul sportiv băimărean le sărbătoreşte.

 

Alături de gazde, la masa prezidiului s-au aflat: deputatul Călin Matei; primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş; prefectul judeţului, Anton Rohian; preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu; inspectorul şcolar general al ISJMM, Ana Moldovan. În faţa acestora s-au aflat peste 140 de persoane, dintre care, din lipsă de spaţiu, îi menţionăm doar pe Bogdan Constantin, cel ce a pus bazele CSS2 Baia Mare şi a fost 30 de ani director, Lascăr Pană, pentru care din nou spaţiul alocat articolului devine insuficient pentru a-i enumera titlurile şi fosta handbalistă, Maestru Emerit al Sportului, Lăcrămioara Lazăr, Deputat Cornelia Negruţ.

 

Aşa cum îi stă bine unui eveniment festiv, în luările de cuvânt au fost multe cuvinte de laudă, mulţumiri, evocări de evenimente şi nume deosebite, atât din partea celor din prezidiu, cât şi a celor aflaţi în sală (Bogdan Constantin, Lascăr Pană, deputat Cornelia Negruţ). Printre spiciurile elogioase, două au fost bine ticluite şi au conţinut în cuprinsul lor, pe lângă alocuţiunile specifice unor asemenea momente, idei interesante, pragmatice sau punctarea clară, fără echivoc, a necesităţii punerii în valoare a potenţialului sportiv pe care Maramureşul îl are. Indiscutabil, cei doi au fost primarul de Baia Mare şi deputatul Călin Matei.

Fostul performer de rugby a spus cu tărie că „poate în ultimii 20 de ani, nicio administraţie, primar, Consiliu Judeţean nu au avut un asemenea grad de implicare în sport decât cei actuali. Să le dea Dumnezeu gândul bun şi bani, să poată duce mai departe ceea ce se începe pentru performanţa judeţului. Să ştiţi că un sac gol nu-l poţi ţine în picioare!”.

 

Cătălin Cherecheş, în cuprinsul cuvintelor omagiale adresate clubului şi invitaţilor, şi-a pus amprenta pe o iniţiativă generoasă, o bază educaţională pentru copiii din familiile sărace

 „Pentru că avem aici cei mai înalţi reprezentanţi ai judeţului, îmi doresc foarte mult ca începând de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 să generăm o iniţiativă cu ajutorul dumneavoastră, în primul rând al antrenorilor, şi să-i luăm pe copiii, tinerii din familiile sărace, să-i luăm de pe stradă pe cei care cerşesc şi să-i aducem să facă sport. Să facem acest efort, pe care să vi-l răsplătim dumneavoastră, antrenorilor, şi, prin sport, să începem să-i educăm. Cea mai bună educaţie pe care poţi să o acorzi unui copil dintr-o familie săracă, dintr-o zonă vulnerabilă, este prin sport. Sportul te maturizează, sportul te educă, sportul te şlefuieşte şi cred că împreună putem să generăm acest proiect. Un proiect care poate să aibă rezonanţă la nivelul întregii Românii. Haideţi să începem de aici, din Baia Mare! Eu mă angajez la acest lucru.”, a spus primarul de Baia Mare, adăugând mulţumiri speciale acelora care, la competiţiile internaţionale, au adus prestigiu României, contribuind la o imagine pozitivă, lucru de care ţara noastră are atât de multă nevoie.

 
 

„Sportul te maturizează, sportul te educă, sportul te şlefuieşte şi cred că împreună putem să generăm acest proiect. Un proiect care poate să aibă rezonanţă la nivelul întregii Românii. Haideţi să începem de aici, din Baia Mare! Eu mă angajez la acest lucru.”

Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.