• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Februarie , 2023

Trei cazuri de patologie aortică abdominală complexă, cu risc vital, rezolvate endovascular cu succes la SJU Baia Mare

 Continuând seria intervențiilor endovasculare complexe prin tehnici minim invazive, în 21 ianuarie 2023, în cadrul Laboratorului de Angiografie, Cateterism Cardiac și Cardiologie Intervențională, s-au efectuat trei  intervenții  de tratament endovascular al unor anevrisme de aortă abdominală prin implanturi percutane de proteze aortice. 

Echipa de cardiologie in­tervențională,  coordonată de domnul dr. Filip Dan, a beneficiat de sprijinul domnului prof. dr. Gianmarco De Donato - Universitatea de Medicină din Siena, Italia, chirurg vascular, un colaborator constant al spitalului nostru și formator profesional pentru astfel de intervenții.

Beneficiarii acestor implanturi vasculare au fost trei bărbați cu vârste cuprinse între 69 și 72 de ani diagnosticați cu anevrisme de aortă abdominală. Scopul tratamentului este prevenirea rupturii aortei dilatate, complicație poten­țial fatală. De asemenea, prin procedurile minim invazive percu­tane, este evitată alternativa terapeutică chirurgicală care presupune o intervenție extrem de laborioasă și cu risc mare de complicații.  Inter­vențiile au decurs fără complicații, pacienții fiind externați după cinci zile, în stare generală bună.  

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă o structură modernă, eficientă, cu facilități de intervenții de endoprotezare aortică de înaltă performanță. Aceasta are menirea de a oferi populației județului și profesioniștilor din domeniul să­nătății precizia diagnosticului și efectuarea intervențiilor de endoprotezare aortică în condiții de maximă siguranță. SJUBM a reușit  să atragă reputați specialiști din diverse domenii medicale, inclusiv în intervenții de endoprotezare de aortă. Acest lucru creează un sentiment de încredere ridicat în rândul echipei medicale, încredere ce este transmisă mai departe pacientului prin întreg serviciul medical oferit. Toate acestea reprezintă dovada noastră de loialitate pentru binele pacientului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.