• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Iunie , 2017

Tomograful lui Sabin / Sentiment cartezian

... „Emoţiile negative sunt cele care ne fură viaţa. Sunt principalele cauze ale nereuşitelor şi eşecurilor noastre, ne îmbolnăvesc  mental, fizic și afectiv, ne distrug relaţiile şi carierele şi aruncă o umbră peste tot ceea ce încercăm să facem. Sentimentele negative sunt cele care ne privează de orice bucurie pe care ar trebui să o simţim atunci când reali-zăm ceva, deci sunt  extrem de dăună­toare, cei mai mari duşmani ai fericirii noastre. Eliminarea acestora ar trebui să devină obiectivul  principal al oricărei persoane care aspiră la un succes, la o reuşită. Cred că liniștea sufletească este bunul uman suprem, iar ea poate exista doar în absenţa emoţiilor negative. Nu putem fi negativişti şi liniștiți în acelaşi timp. Se pare că foarte multe din pro­blemele noastre existențiale îşi au rădăcinile în aceste emoţii negative, iar dacă am putea găsi o cale de a le elimina, toate lucrurile  ar începe să acţioneze în favoarea noastră.
Pe de altă parte, eşecul în a elimina emo­ţiile negative ne-ar submina toate eforturile şi ne-ar priva de cea mai mare parte din bucuria şi plăcerea pe care le simţim atunci când reuşim să realizăm ceva, fără a mai aminti că pot fi cauza a multe suferinţe şi chiar boli. Nu avem nevoie de ele, nu ne ajută la nimic. Sunt distructive şi reprezintă motivul principal pentru care oamenii nu reuşesc să evolueze pe trepte mai înalte de conştiinţă şi de personalitate deci nu trebuie să le supor­tăm dacă alegem, în mod conștient să ne debarasăm de ele pentru că nu sunt o parte normală,  naturală, a fiinţei umane şi nu  trebuie acceptate ca fiind inevi­tabile sau apărând din neant, artefacte în parcursul nostru existențial.
Nimeni nu se naşte cu sentimente negative. Acestea sunt învățate din copilărie și experimentate progresiv mai ales prin imitare și repetiție. Multor persoane le este imposibil să renunțe la negativism deoarece, practicându-l de atâta vreme, aproape că nu mai pot accepta ideea că se poate renunța la acesta. Tot ceea ce credem sincer și cu tărie, devine realitatea noastră și este evident că sentimentele negative nu au ce căuta în ea.

Emoţiile negative cele mai frecvente sunt îndoiala, teama, vina, ura, invidia, lăco­mia, toate reducându-se în cele din urmă la emoţia negativă fundamentală, furia și fiind exprimate prin aceasta. Odată gene­rată, furia este exprimată întotdeauna, fie în interiorul nostru, fie exteriorizată  și cu cât durează mai mult, cu atât ne consumă mai mult. Ne privează de somn, de prieteni, de armonie și liniște, ne face să ne comportăm iraţional, iar în cele din urmă să ne simţim ruşinaţi şi stânjeniţi.”...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.