• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Noiembrie , 2017

Tomograful lui Sabin / Procustiana

Cred că trăim vremuri dominate de me­diocritate, cu tot cortegiul de nenorociri pe care acest gen de condiție in­telectuală cu sos de personalitate, le aduce: minciună, impostură, isterie, grandomanie, patimă demnă de o cauză mai bună, invidie nemărginită, neruși­nare și, mai ales, viclenie, toate de o statornicie exasperantă.
Personalitatea este modelată de expe­riențele existențiale dar, în această lume a vitezei și super­fi­cialității, aproape lipsită de consistența deciziilor luate după o analiză riguroasă și evaluarea tu­turor consecințelor, mecanisme ce atestă mai ales responsabilitate, este imposibil ca majoritatea celor din jur să aprecieze un mod de exprimare, de acțiune sau comportament ce nu seamănă cu cele izvorâte din gloată sau cele promovate de media tabloi­dizată.
Sunt printre noi oameni care au surmontat evenimente dure, care i-au marcat și o bună parte dintre cei din jur, fără să îi cunoască în profunzime, îi acuză, pe la colțuri, de independență și putere excesiv afișată, doar fiindcă se simt inti­midați. Asemenea oameni nu pălăvră­gesc și nu se angajează în conversații su­perficiale. Folosesc exact cuvintele care trebuie, unde trebuie și cu cine trebuie pentru a transmite mesaje clare și nu se repetă niciodată. Sunt agasați de  ig­noranţa celor din jur, mai ales atunci când conjunctura nu le permite să evite asemenea momente. Au o personalitate extrem de puternică și structurată armonios, dornici mereu să învețe lucruri noi, să aibă noi experiențe. Au o minte deschisă, încearcă să se educe în permanență și evită stereotipiile. Ei văd soluții și oportunități chiar și acolo unde, pentru alţii, acestea nici nu sunt perceptibile. Atitudinea cu care au succes și depășesc situațiile dificile generează invidie și animozitate la mulți dintre cei din jurul lor, mai ales pentru abilitatea unică de a identifica soluții.
Asemenea oameni cu o personalitate puternică sunt întotdeauna pregătiți să acționeze. Nu tolerează scuzele, impostura și lenea. Sunt oameni de cuvânt pentru care onestitatea este cea mai pre­țioasă calitate. Ei nu vor minți nicio­dată și vor spune întotdeauna lucrurilor pe nume, exact așa cum le gândesc. Este greu să le câștigi prietenia dacă nu îi poți privi în ochi și dacă nu îi convingi că ești capabil să fii sincer și mai ales că ai dorința să evoluezi ca om.
În aceste vremuri, asemenea oameni sunt rari, destul de singuratici, adeseori evitați, temuți sau chiar urâți, deoarece este imposibil să îi schimbi sau să îi înre­gimentezi. Cu asemenea oameni, Procust ar fi fost șomer.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.