• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Februarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 8 Iulie , 2018

Toate proiectele supuse votului au primit girul aleșilor județeni la ședința ordinară din luna iunie

Toate proiectele au primit votul consilierilor, iar ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Mara­mu­reș, Gabriel Zetea. Ședința a început cu aniversarea a 15 ani de la înființarea Revistei Nord Literar, luând cuvântul atât șeful administrației județene, cât și Săluc Horvat, directorul executiv al revistei aflate sub egida Consiliului Județean. În cadrul ședinței, a fost dezbătut fiecare proiect în parte, pentru ca aleșii județeni să voteze în cunoștință de cauză.

Primul punct pe ordinea de zi a fost cel referitor la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului  pe anul 2018. Despre proiectele de hotă­râre privind organizarea şi desfășurarea evenimentelor: „Satele Unite ale Ro­mâ­niei”, „100 de baloane pentru România”, Conferința Internațională cu tema „De ce nu a fost posibilă pacea după încheierea Primului Război Mondial și cum să evităm greșelile istoriei”, „George Pop de Băsești şi Marea Unire”, toate dedicate Centenarului Marii Uniri, au vorbit vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, dar și Peter Hurley și Loredana Ionescu.
S-a aprobat apoi contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, respectiv alocarea sumei de 15.000 de lei către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, ca sprijin financiar pentru organizarea celei de-a X-a ediții a concursului județean pentru elevii olimpici la matematică, dar și contractarea unui credit bancar pentru realizarea unor lucrări de investiții de interes județean. Aleșii județeni au alocat sume pentru finanţarea nerambursabilă a unor nevoi culturale de urgenţă, respectiv 20.000 de lei pentru Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației, 16.000 de lei pentru Asociația ”Culori Unite” din Baia Mare și 20.000 de lei pentru Asociația Social Investment Group reprezentată de Grigore Leșe, aprobând și taxele percepute de Şcoala Populară de Artă „Liviu Borlan” Baia Mare, pentru anul şcolar 2018 – 2019.

Totodată, a fost aprobată Monografia eco­nomico-militară a judeţului Mara­mureş, dar și achiziționarea serviciilor juridice de asistenţă şi  reprezentare a Autorității Contractante - Județul Mara­mureș, în litigiile privind proiectul „Măsuri de management privind creș­terea gradului de informare și conștien­tizare din Parcul Național Munții Rodnei”.

Un alt proiect important a fost cel privind includerea în domeniul public al ju­dețului Maramureș a unei suprafețe de teren - extindere perimetru - pe ampla­samentul ce constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate pu­blică, la R.A. „Aeroportul Interna­țional Maramureş”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.