• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Iulie , 2015

Toate drumurile picturii duc la Cavnic

Zilele trecute s-a desfăşurat în oraşul Cavnic a doua ediţie a Taberei de pictură „Elisabeta Art”, o tabără organizată de Uniunea Artiştilor Plastici şi Elisabeta Veress. Pictoriţa Elisabeta Veress din Cavnic este un artist extrem de activ şi implicat în viaţa culturală, fiind prezentă cu lucrările sale la numeroase evenimente din ţară şi străinătate, expoziţii atât personale, cât şi colective.

 
 

Tabăra de pictură a început în 11 iulie şi s-a terminat în 17 iulie. La finalul evenimentului, căvnicarii, dar şi iubitorii de artă din altă parte au avut posibilitatea să admire lucrările executate în această tabără, în cadrul unui vernisaj la Casa de Cultură din Cavnic.

În această tabără au participat artişti de la Aiud, Vatra Dornei, Alba Iulia, Baia Mare, Cavnic şi Târgu Mureş, care, timp de o săptămână, au pus pe pânză peisajele pe care le-au întâlnit la Cavnic, sau ce i-a inspirat din ceea ce au văzut şi cu cine s-au întâlnit. Este vorba de Elisabeta Veress, David Croitor (Vatra Dornei), Mârza Traian (Alba Iulia), Jilinschi Ana (Alba Iulia), Benko Istvan (Târgu Mureş), Bardi Natalia (Aiud), Cacovean Ioan Victor (Aiud), Neagoi Sofia (Târgu Mureş), Mureşan Valentin (Sibiu), Căluşer Marinela (Baia Mare), Szilagyi Zsolt (Baia Mare), Pop Veress Sorina (Cavnic).

 

În total, aceşti artişti au realizat peste 30 de tablouri, pe care le-au prezentat publicului într-un eveniment cultural care a fost mai mult decât un simplu vernisaj. Asta pentru că Tibi Veress, soţul artistei din Cavnic, şi gazda evenimentului, a avut grijă să diversifice programul vernisajului cu mai multe momente artistice în care s-a cântat, s-a dansat şi s-a recitat. „Sunt artişti care au venit pentru prima dată la Cavnic şi ne-au spus că tot ce au găsit aici i-a impresionat, începând cu peisajele şi oamenii extrem de primitori, până la experienţele culinare de care au avut parte”, spune Tibi Veress.

 

Şi nu e de mirare că artiştii sunt impresionaţi de ce li se oferă la Cavnic, pentru că familia Veress are deja experienţă în privinţa organizării de tabere pentru artişti. Anul trecut s-a organizat prima ediţie a Taberei „Elisabeta Art”, dar, familia Veress găzduieşte la pensiunea pe care o administrează şi o tabără de pictură cu artişti din Ungaria, care se organizează în fiecare an în luna august. De aproape 10 ani, artiştii din Ungaria au făcut o tradiţie în a-şi petrece verile la Cavnic, unde pe de o parte se relaxează, dar pe de altă parte lucrează intens la surprinderea pe pânză a peisajelor din zonă. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.