• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Mai , 2015

Teroare la DGASPC Maramureş

DGASPC Maramureş s-a transformat în cea mai închisă instituţie publică din judeţ, o formulare neutră pentru o atitudine greu de calificat a celor care conduc Direcţia. Le reamintim directorilor acestei instituţii publice, efemeri pe funcţii de conducere, că sunt plătiţi din banii contribuabililor, că nu fac ce vor muşchii lor, că trebuie să dea socoteală de ce se întâmplă în instituţie şi mai ales trebuie să răspundă întrebărilor presei. Noi, ziariştii nesimţiţi, avem prostul obicei de a dori să aflăm adevărul şi numai adevărul!

 
 

Dacă Direcţia ar fi fost o instituţie privată, ar fi putut să ne dea cu tifla, dar şi atunci, având în vedere că vorbim de copii cu dizabilităţi, de copiii nimănui, de adulţi fără sprijin familial, credem că puteam afla, fără a face investigaţii mai ceva ca în romanele lui Agatha Christie, de soarta acestora. De aceea am ajuns la o stare de saturaţie cu privire la situaţia din DGASPC. Primim informaţii, unele neutilizabile, deoarece depăşesc cadrul unui material, dar altele se publică în ideea că cineva va face ordine şi la DGASPC Maramureş.

Pe vremea directoratului lui Boitor, angajaţii erau stresaţi şi presaţi de o echipă pusă pe fapte mari, din galeria de fapte la care se răspunde în scris atunci când vin băieţii buni în control. Acum, angajaţii sunt stresaţi, presaţi, exasperaţi de o echipă de directori, care nu prea au treabă cu această funcţie. Alina Coste-Mădăras este o femeie firavă, ai senzaţia că se prăbuşeşte la o adiere de vânt, cu toate acestea directorul Direcţiei are un suflu ce i-a băgat în sperieţi pe angajaţi. Îi ameninţă şi le cere să nu vorbească cu presa!!!

Unde s-a mai pomenit ca singura grijă a directorului să fie comunicarea cu presa. Nu cumva să ajungă la urechile ziariştilor informaţii despre nepriceperea directorilor, despre abuzurile directorilor, despre „febleţile” directorilor, despre mizeria care creşte exponenţial… Suntem convinşi că sunt angajaţi care nu vor fi niciodată mulţumiţi, dar ei sunt un procent mic. Angajaţii vor linişte, ajutor când este nevoie, sfaturi, pricepere, vor salarii mai mari, vor respect.

 
 

Ce primesc la DGASPC Maramureş?

 

Sunt spionaţi, sunt ameninţaţi, la fiecare material de presă comisia de disciplină intră în trepidaţii ştiind că trebuie să meargă pe teren să găsească şi să sancţioneze ori ce abatere de la codul lui Alina Coste-Mădăras.

S-a ajuns la situaţia ridicolă în care la un centru, acolo în Sighet unde îşi face veacul Alin Istvan, acest individ conduce tot ce mişcă acolo şi prin alte părţi. El, un beneficiar, şi ce beneficiar dă ordine, ameninţă cu directoarea şi ia măsuri? Culmea e că, Alina Coste-Mădăras ţine cont de părerile unui individ condamnat penal, cu suspendare, pentru o infracţiune ce te descalifică din punct de vedere uman. Mai mult, el, individul, ne ţine lecţii de morală, ne spune că greşim şi că directoarea este o fecioară neprihănită. Hai, ne laşi!

Vom pune într-o casetă, la acest material, ultimul comentariu la materialul de săptămâna trecută. Un text agramat, în care suntem urechiaţi că ne legăm de Alin Istvan.

Revenind la realităţile Direcţiei, mai spunem câteva din cele întâmplate.

La sfârşitul săptămânii trecute, în casa unde stă Istvan, a avut loc un scandal cu un copil cu handicap. Se spune că educatorul l-ar fi lovit pe copil. Cert e că directorul Direcţiei a fost informat, iar la Sighet a ajuns Comisia de disciplină. Educatorul a fost mutat pentru 60 de zile, dar tot procesul este pus sub semnul întrebării, deoarece nu au fost respectate procedurile.

A fost, de asemenea, la Direcţie, un control de la Autoritatea Naţională. Controlul a plecat, iar raportul urmează să fie trimis în Baia Mare. Ca într-o sinistră coincidenţă, Alina Coste-Mădăras şi directoarea adjunct de la DPC sunt la Bucureşti. Dacă se interesează şi de raport, nu poate fi decât un fapt divers!

Vom reveni!
 
 
Bă!
 

Iată comentariul venit de la Alin Istvan sau pentru celebrul individ. Am păstrat textul original cu toate greşelile posibile şi fără diacritice.

 

„DESPRE CAZUL PENALULUI ALIN!

 

In primul rand Alin nu sta intr-o casa ci intrun centru de plasement destinat persoanelor de 18 ani deci nu sunt copii minori uunde acesta locuieste,cat despre faptul ca ar avea un trecut coplicat este falsa informatia dumneavoastra si stau si ma intreb pe vremea cand era informatorul ziarului dumneavoastra nu ati vazut sau stiut de posibilul trecut complicat al tanarului sau atunci nu va interesat iar acum ca acesta refuza sa va mai fie colaborator hop ii denigrati imaginea publica Rusine TEREMTUS NICOLAE !

Vad cu stupoare cum ca spuneti ca de ceva vreme este cap de afis la un scandal sexual in aceleasi case asta deja depaseste sera since -fictionului vad ca sunteti bolnavi cu acest subiect care dupa mine deja de 3 ani a cam expirat si acest subiect prin sentinta de condamnare 8 luni cu suspendare .Pe de o parte va inteleg ca sunteti frustrati ca nu va mai ofera informatii ,iar pe de alta parte nu inteleg de ce afirmati ca el a abuzat copii cand acuzele de acum 3 ani erau asupra unui singur beneficiar minor si nu mai multi cum incercati dumneavoastra sa induceti cititorilor acestui ziar .Despre faptul ca este un penal da asa este ,este un penal precum Becali si multi altii ,dar noi angajatii din sistem stim clar ca acestuia i s-a inscenat de catre fosta conducere respectivuil abuz tocmai din cauza ca a fost informatorul ziarului dumneavoastra ,dar asta este omul cand va da informatii este bun ,iar cand refuza sa va mai furnizeze informatii il faceti troaca de porci . RUSINE !!! „

 

Este un fragment, probabil vom reveni şi asupra prostiilor scrise de un angajat, cum semnează.

Nu avem o problemă că sunt comentarii negative la materialele scrise de noi, oricine poate să o facă, dar ne enervează minciuna şi lipsa de curaj în a-şi asuma fiecare scrierile ce inundă spaţiul public.

Comentariile celorlalți

corect pe 14.05.2015 la 20:54
Din păcate Domnule Teremtuş, tot ceea ce aţi scris în aceste puţine rânduri aveţi mare dreptate .Problemele în case sunt tot mai multe şi greu de controlat, iar dacă un angajat al DGASPC are un astfel de vocabular care l-a folosit in comentariul de la articolul trecut ,Direcţia mai are o problemă.....vă doresc tuturor succes.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.