• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 1 Aprilie , 2016

Talentul lui Mark Mesaroş îl va duce peste ocean

Sigheteanul Mark Mesaroş a fost selectat pentru un concurs internaţional, alături de participanţi din peste 50 de state ale lumii. Este vorba despre cea de-a 20-a ediţie a World Championship of  Performing Arts, concurs ce va avea loc în această vară în Statele Unite. Mark este cunoscut pentru talentul său de beatbox şi va reprezenta România în premieră la această competiţie mondială.

 

 

De-a lungul timpului, Mark a participat la numeroase concursuri naţionale de talente, unde s-a clasat mereu printre primii. Sigheteanul recunoaşte că popularitatea sa de pe internet l-a ajutat să ajungă printre participanţii la această competiţie.

 

„Un domn din România s-a ocupat de echipa României şi ne-a selectat de pe Youtube pe mai mulţi copii care aveam multe vizualizări şi m-a selectat şi pe mine. Suntem 8 în lot, eu particip cu beatboxul şi cu looping, dar mai sunt chitară, vocal şi alte talente. Eu cântam la pian şi tata mi-a verificat emailul acasă şi mi-a zis Mark, vezi că mergi la Hollywood, mi-a spus de concursul acesta şi m-am bucurat enorm, nu am ştiut ce să spun, am rămas blocat”, povesteşte Mark.

 

Pe pagina oficială a concursului au fost afişate listele şi fotografii cu participanţii oficiali, talentul sigheteanului fiind apreciat şi de organizatori. Acesta este prezentat ca fiind showman-ul lotului.

„Mark are 13 ani şi este din Sighetu Marmaţiei (Maramureş). Pasiunea sa este looping combinat cu beatbox. În finala Next Star din anul 2014 face un duet cu Anda Adam. Câştigător al trofeului Maramureşeanul Anului şi locul 1 la festivalul internaţional de chitară clasică, unde a participat alături de tineri artişti din Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina. El este showman-ul lotului, concurând la categoria variety”, se arată pe pagina oficială a concursului World Championship of Performing Arts.

 

Deşi a participat la nenumărate competiţii, Mark se consideră onorat să reprezinte România la unul dintre cele mai importante concursuri de talente din lume.

„Ăsta este cel mai important concurs la care particip, este cel mai mare din lume dintre concursurile de talente. Este o onoare pentru mine să particip şi să reprezint România alături de echipă”, a precizat Mark Mesaroş.

 

Mark este nerăbdător să reprezinte România la Hollywood însă a întâmpinat o problemă, cea a costurilor.

Întrucât organizatorii îi decontează doar transportul, iar costurile deplasării sunt foarte mari, Mark a avut nevoie de un sponsor. În sprijinul lui Mark s-a organizat şi o acţiune în scop caritabil cu ajutorul căreia s-a strâns o mare parte din bani.

 

Eu am căutat sponsori, vreau să ajung acolo, dar costurile sunt foarte mari. Se ajunge la o sumă foarte mare şi nu pot să le achit doar eu. Am apelat la mai multe firme, unele m-au ajutat, altele nu. Până acum am strâns mai mult de jumătate din sumă, acum rămâne să vedem. Eu sper să merg. Şansele sunt 75-80% să merg, a arătat Mark.

 

Talentul sigheteanului nu a rămas neobservat şi au început să apară şi sponsorii. Acesta va fi sprijinit să reprezinte România la Hollywood.

„Am încercat să găsim un copil sau un om de cultură din Sighet pentru care să întocmim acest eveniment şi să facem în aşa fel încât să venim în sprijinul lui. A fost Mark, care ne va reprezenta în America la o olimpiada de arte, tot cultură. Nu este o noutate că Mark este foarte talentat şi atunci am venit în sprijinul lui. Am contactat foarte multe persoane din Sighet, mulţi artişti, mulţi din Sighet şi au spus da, pentru un copil talentat noi venim în sprijinul lui”, a precizat Adriana Curmei, sponsor.

 

Concursul va avea loc în data de 8 iulie la Hollywood şi vor fi mai multe etape. Sigheteanul este încrezător şi speră să se califice în finală.

 

 

„Un domn din România s-a ocupat de echipa României şi ne-a selectat de pe Youtube pe mai mulţi copii care aveam multe vizualizări şi m-a selectat şi pe mine. Suntem 8 în lot, eu particip cu beatboxul şi cu looping, dar mai sunt chitară, vocal şi alte talente. Eu cântam la pian şi tata mi-a verificat email-ul acasă şi mi-a zis Mark, vezi că mergi la Hollywood, mi-a spus de concursul acesta şi m-am bucurat enorm, nu am ştiut ce să spun, am rămas blocat”.

Mark Mesaroş

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.