• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Iulie , 2018

Tabăra tinerilor din Protopopiatul Baia Mare: „Tinerețe, Misiune și Comuniune”, ediția a V-a

Alături de părintele Bogdan, anul acesta au fost im­pli­cați: preotul Mihali Adrian, consilier eparhial, preot paroh al parohiei Tăuții de Sus și preotul Andrei Pop, inspector eparhial și preot paroh al Parohiei „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Baia Mare.
Din cele trei parohii implicate, au participat un număr de 35 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.
Prima zi de Tabără a început luni, 9 iulie, odată cu sosirea la mănăstire a grupului, aceștia au fost întâmpinați de părintele stareț Varlaam Coroian, care le-a rostit un cuvânt de bun venit, după care au fost cazați: băieții într-un corp de clădire, iar fetele în alt corp de clădire.
Programul taberei în cele trei zile a fost divers, pe lângă activitățile specifice unei tabere, tinerii au participat și la programul de rugăciune al mănăstirii, la aceste slujbe au slujit în sobor cei trei preoți organizatori, împreună cu alți invitați speciali care au fost prezenți în tabără.
Printre aceștia îi amintim pe părintele arhim. Prof. Dr. Ioachim Tomoioagă, consilier eparhial, delegat al PS Episcop Iustin, care a realizat un workshop interactiv. Un alt invitat de seamă al taberei a fost părintele protopop Coroian Fa­bian, protopop al Protopo­pia­tului Baia Mare, care după Slujba Vecerniei a ținut un cuvânt de învățătură.
În ultima seară de tabără, tinerii au avut bucuria și privilegiul de a-i avea prezenți în mijlocul lor pe doi polițiști specialiști din cadrul Departamentului Antidrog, care le-au vorbit despre riscurile și consecințele consumului de droguri.
Seara s-a încheiat cu un minunat foc de tabără, unde tinerii s-au simțit bine, au cântat cântece de tabără, iar în ultima zi, după ce au participat la rugăciune, tinerii și-au luat rămas bun de la gazda lor, părintele Varlaam Coroian, mulțu­mindu-i pentru părinteasca primire și deosebita grijă pe care a avut-o față de ei în tabără.
Părintele Ciocotișan Bogdan mulțu­mește în primul rând părintelui stareț pentru găzduire, preoților consilier și inspector implicați, dar și echipei sale de suflet,
voluntarii acestei tabere: psiholog școlar Monica Puha, prof.  Paul Blejan de la Școala profesională Dumbrăvița, student Cătălin Armaș și coordonatoarea
voluntarilor, Raluca Aim, vicepreședinte ATOP BM.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.