• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Decembrie , 2015

Sute de copii din toată ţara, dar şi din Ucraina şi Moldova, vor participa la Festivalul„Cum e datina străbună”

În cadrul evenimentului „Crăciun în Maramureş”, ce va debuta la începutul săptămânii viitoare, vor participa şi colindători din afara judeţului. Grupuri din Republica Moldova, Ucraina şi din judeţele Iaşi, Brăila, Alba şi Bistriţa Năsăud vor veni în Maramureş pentru a participa la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Cum e datina străbună” de la Sighetu Marmaţiei, prilej cu care vor aduce colindul şi la Consiliul Judeţean Maramureş, dar şi la evenimentul care se va desfăşura în 19 decembrie, la Muzeul Satului din Baia Mare.

 

Palatul Copiilor din Sighetu Marmaţiei organizează, în perioada 12-18 decembrie, a şaptea ediţie a acestui festival, eveniment aflat pe lista proiectelor culturale care au beneficiat de finanţare nerambursabilă de la Consiliul Judeţean.

În 12 decembrie, la Sala Radio din Sighetu Marmaţiei, se va desfăşura simpozionul „Vis de iarnă în satul maramureşean”, iar în 15 decembrie, copiii de la Grădiniţa nr. 9 şi de la Şcoala Generală nr. 2 vor realiza un atelier de creaţie handmade pentru obiecte de Crăciun. În  17 decembrie va avea loc deschiderea expoziţiei de pictură şi desen „Datini şi obiceiuri”, pentru care s-au primit deja lucrări din 36 de judeţe.

 

 În 18 decembrie vor avea loc parada participanţilor şi spectacolul folcloric la Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei, la care vor lua parte peste 700 de copii. O parte dintre copiii veniţi la festival vor participa şi la evenimentele organizate sub genericul Crăciun în Maramureş.

 

În 17 decembrie, ei vor veni cu colindul la Consiliul Judeţean, iar în 19 decembrie vor participa, la Muzeul Satului din Baia Mare, la reconstituirea unei zile din viaţa satului maramureşean arhaic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.