• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 19 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Iunie , 2017

Studenţii secţiei Arte Plastice - Pictură au intrat în vacanţă

Profesorii băimăreni le-au urat o vacanţă frumoasă studen­ţilor, dar activă, în care pictura trebuie să fie pe primul plan. În discursurile profesorilor s-a subliniat rolul Şcolii de Pictură de la Baia Mare şi faptul că actualele generaţii de artişti plastici întăresc ideea de continuitate a şcolii băimărene.

„Studenții din anul întâi au pornit cu aplomb la drum, iar realizările după primul an sunt de remarcat, totodată prin autoanaliză și autoevaluare vor cons­tata că următorii doi ani sunt decisivi, definitorii în ceea ce privește evoluția lor ulterioară. Este bine să vorbim despre ceea ce facem, astfel se poate conștientiza mai bine demersul dumneavoastră. Dacă au existat în­doieli, încercări de renunțare din partea unora e... totuși eu cred că cei care au vocație au fost determinați să continue.
Iată că sunt motive de bucurie, de dialog pe simeze și constatăm că mâine va veni altcineva lângă noi, care poate ne va și depăși”, a spus Nicolae Suciu.
„Trebuie spus că eforturile sunt și ale cadrelor didactice! Sigur că Noua Școală de Pictură de la Baia Mare, cum îmi place mie să spun, se legitimează prin producția dumneavoastră artistică, iar acum este momentul bilanțului. Mai ales pentru cei din anul întâi, ce pot vedea cât au progresat. De asemenea, producția anului doi, urmează să vedeți licențele și disertațiile, deci aveți tot timpul, posibilitatea să vedeți, să comparați, să vedeți gradul în care ați reușit să vă perfecționați tehnica de lucru, să vă aplecați asupra ideilor pe care trebuie să le transpuneți în limbajul picturii pentru ca producția dumnea­voastră să fie de bună calitate. Toți vrem să ne legitimăm cu această Școală de Pictură de la Baia Mare, de unii contestată, de alții lăudată, dar cred că este foarte important că astăzi, la Baia Mare există această formă de învă­țământ academic de artă pentru că numai așa se întregește ideea Centrului Artistic Baia Mare și ideea continuității pe care eu o susțin de fiecare dată când am ocazia. Sper că urmează o vacanță productivă în care o să pictați. Lansez de pe acum invitația să participați la Studioul studențesc, un proiect pe care îl coordonez, prin UAP, și care vă dă posibilitatea să expuneți la Galeria de Artă a UAP, sigur dacă vor fi lucrări care se ridică la nivelul UAP”, a spus Ioan Anghel Negrean.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.