• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iunie , 2016

Studenţi în plein-air, la Baia Mare

La galeria de artă de la Mall-ul din Baia Mare a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a studenţilor de la secţia de Arte Plastice-Pictură, din cadrul Universităţii băimărene. Expoziţia a fost prezentată de profesorul universitar dr. Nicolae Suciu şi asistent universitar, dr. Papiu Greti. Manifestarea a fost susţinută de Clubul Rotary 2005.

 

 

La ora începerii manifestării au fost prezenţi mulţi studenţi şi mulţi iubitori de pictură, rude şi prieteni de-ai expozanţilor. Tablourile au colorat pereţii galeriei cu frânturi din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare sau cadre surprinse la muzeul de Etnografie.

Profesorul Nicolae Suciu a prezentat proiectul şi a descris modul în care studenţii au profitat de sesiunea de plein-air, dovedind încă o dată că cei ce vin din urmă vor fi pictorii ce vor duce mai departe tradiţia şcolii de pictură din Baia Mare.

A mai vorbit şi asistenta profesorului Papiu Greti, dar şi preşedintele Clubului Rotary 2005 Baia Mare.

După discursurile susţinute în faţa studenţilor şi a iubitorilor de pictură, toţi participanţii la acest proiect au fost recompensaţi cu diplome şi un volum de artă. 

 

„Baia Mare ne dă dimensiunea şi identitatea culturală a multor artişti care

s-au perindat generaţii întregi prin Baia Mare, iar acum se aniversează 120 de ani de tradiţie, de Şcoală de pictură în Baia Mare.

Proiectul l-am gândit împreună cu colegii mei de la Universitate, iar cea care mi-a fost alături este doamna asistent Greti Papiu, de asemenea a fost alături de mine Clubul Rotary 2005.

Această sesiune de plein-air am inclus-o într-o sesiune de cercetări ştiinţifice studenţeşti în aşa fel încât am în mai o descindere în Centrul Vechi şi la Muzeul Satului, preluând acele tematici care sunt deja tezaurizate de mult, nu numai în muzeul de la Baia Mare, graţie artiştilor care au trecut pe aici, ci şi în multe muzee din străinătate, nu numai în Ungaria, Austria, Germania, ci şi în Franţa, SUA, Brazilia, India şi aşa mai departe.

Arta este un mesager bun pentru că ea sintetizează şi structurează întreaga emoţie creativă a unui popor sau a popoarelor care au participat prin reprezentanţii lor la ceea ce se întâmplă aici la Baia Mare în fenomenul artistic”, a spus profesorul Nicolae Suciu.    

 

„Arta este un mesager bun pentru că ea sintetizează şi structurează întreaga emoţie creativă a unui popor sau a popoarelor care au participat prin reprezentanţii lor la ceea ce se întâmplă aici la Baia Mare în fenomenul artistic”.

Profesor Nicolae Suciu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.