• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Startul Carnavalului de la Veneția s-a dat la Tăuții Măgherăuș

Odată cu începerea noului an, comunitatea din Tăuții Măgherăuș s-a reîntâlnit cu voluntarii europeni de la American International School of Transylvania.

La mijlocul lunii februarie, cu o zi înainte de începerea faimosului Carnaval de la Veneția, elevii claselor V-VII de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia” au luat parte la activitățile propuse de către cei opt tineri veniţi din șase țări ale Europei.

După terminarea orelor de curs, elevii au fost con­duși de către câțiva dintre profesori la Casa de Cultură, unde au fost așteptați cu sala frumos decorată, gata pentru jocurile și activitățile pregătite.

Copiii au fost întâmpinați nu doar de către echipa AIST, ci și de către domnul primar Anton Ardelean, care a animat atmosfera și a invitat voluntarele prezente la un dans tradițional.
Evenimentul, gândit în principal ca metodă de recrutare pentru două dintre proiectele comunitare propuse de către voluntarii din Italia și Danemarca, a cuprins patru stații de lucru, cu patru activități diferite coordonate de către voluntari.

Pe scenă a avut loc atelierul de tea­tru, condus de către Søren și Adrian, unde copiii au avut prilejul să exer­seze câteva tehnici și jocuri pe care le folosesc toți marii actori atunci când se pregătesc pentru vreun spectacol.

La atelierul de karaoke, copiii au avut ocazia să-și etaleze talentul de cântăreţi (și, pe ici pe colo, de dansatori), alături de Michela.
Paul și Celina au organizat o cursă amuzantă, în cadrul căreia parti­cipanții au trebuit să plimbe un ou într-o lingură, fără să-l spargă.

Ultimul atelier, condus de către Joan, Heloïse și Francisca, a presupus identificarea unor lucruri prin intermediul altor simțuri decât văzul.
La sfârșitul evenimentului, doritorii s-au putut înscrie la cele două proiecte pe care Michela și Søren le vor desfășura în cadrul comunității din Tăuți – atelierul de muzică și cel de teatru, care se vor finaliza, în luna iunie, printr-un spectacol la care vă invităm de pe acum.
Copiii s-au distrat pe parcursul celor două ore de activități, iar noi ne-am bucurat să vedem că lasă la o parte timiditatea specifică vârstei și se implică în jocurile propuse. Activi­tăţile au fost derulate în cadrul proiectului Let’s Celebrate the European Heritage, cu sprijinul companiei UACE.

 

Echipa AIST,
Poarta deschisă spre lume

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.