• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

Standul delegației CJ Maramureș deschis la „Zilele Lacului Tisza - Tomek”, vizitat de turiști maghiari

Standul delegației Consiliului Județean Maramureș deschis la „Zilele Lacului Tisza - Tomek” în localitatea Tiszafured, din Ungaria, a fost vizitat zilele acestea de localnici și turiști maghiari, dar și de reprezentanții județului înfrățit JaszNagykunSzolnok.

 

 

Președintele regiunii, Piroska Miklos, împreună cu vicepreședinții Feher Petra și dr. Csoor Gyorgy, alături de primarul localității Tiszafured, Ujvari Imre au admirat produsele tradiționale și sculpturile deosebite expuse de meșterii populari Nicolae Șerban și Ileana Bizău și au gustat din mierea românească adusă de apicultorul George Pop. În continuarea programului, delegația Consiliului Județean Maramureș a fost invitată să viziteze la rândul ei meșterii populari din zona Tiszafured, dar și casa țărănească-muzeu a olarului Nyuzo Gaspar. Primiți cu ospitalitate de gazde, delegații maramureșeni au descoperit aspectele comune care-i leagă din punct de vedere al meșteșugurilor populare și dezvoltării domeniului culturii tradiționale.
Pentru o mai bună cunoaștere a regiunii maghiare, dar și a inves­tițiilor ce pot fi dezvoltate în domeniul sportiv și turistic, delegația maramureșeană a fost invitată la o scurtă călătorie cu barca pescărească pe lacul artificial Tisa. Ariile protejate de pe lac, „raiul ornitologilor”, investițiile în traseele pentru bicicliști, precum și dezvoltarea pescuitului sportiv au fost câteva din exemplele de bune practici prezentate de partea maghiară în cadrul acestei vizite.
„Zilele Lacului Tisza - Tomek” continuă până duminică cu o serie de manifestări cultural-artistice.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.