• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Octombrie , 2017

Standarde pentru Baia Mare

Evenimentul a avut loc la Şcoala băimăreană în pre­zenţa oficialilor proiectului, Silvia Pop, directorul general al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Băl­cescu”, preotul Vasile Fodoruţ, Aso-ciaţia „Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul”, Mihaela Pintea Traian - Penitenciarul Baia Mare şi Bogdan Gavra, managerul proiectului.


Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European, POCU 2014-2020. Durata de implementare este de 36 de luni cu o valoare totală de peste 22 mi­lioane de lei.
Scopul proiectului este creşterea cali-tăţii vieţii în comunitatea marginalizată în care există populaţie aparţinând minorităţii rrome, prin furnizarea de intervenţie integrată în corespondenţă cu nevoile individuale şi ale gospo­dăriei din care fac parte, pentru persoanele aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.
Proiectul se adresează unui număr de 800 de persoane aflate în risc de sărăcie, dintre care 230 copii, 120 persoane cu vulnerabilităţi suplimentare (femei însărcinate, persoane cu diza­bilităţi, vârstnici) şi 450 de persoane apte de muncă. Zona de implementare a proiectului este cartierul Ferneziu, inclusiv străzile Luminişului şi Horea.
Au luat cuvântul Bogdan Gavra, Silvia Pop, părintele Fodoruţ şi Mihaela Pintea Traian. S-au explicat pilonii de rea­lizare a proiectului şi rezultatele care se aşteaptă.
În ceea ce priveşte educaţia: 230 de copii aflaţi în risc de sărăcie beneficiază de educaţie şi hrană caldă. De asemenea, timp de doi ani vor primi obiecte necesare participării la educaţie (rechizite, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă). Aceştia vor participa şi la activităţi extracurriculare prin programe de after-school.

Din punct de vedere ocupaţional, 450 de adulţi beneficiază de informare şi consiliere profesională pentru creşterea şanselor de ocupare, 315 adulţi par­ti­cipă la formarea profesională, 15 adulţi participă la ucenicie, 160 de adulţi la programe de antreprenoriat, 40 de adulţi fiind sprijiniţi să-şi implemen­teze iniţiativele antreprenoriale.

Pe partea de sănătate: înfiinţarea şi func­­ţionarea unei echipe mobile medi­cale şi socio-medicale, înfiinţarea unui cabinet stomatologic mobil, program de sănă­tate mentală pentru copii.

Pe partea de social, 150 de gospodări în care locuiesc persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune vor fi sprijinite pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire, 40 de locuinţe vor beneficia de reabilitare şi adaptarea clădirii, se va amenaja un spaţiu de 140 de metri pentru întâlnirea copiilor cu părinţii aflaţi în detenţie la Penitenciarul Baia Mare. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.