• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Iunie , 2022

Sprijin pentru comunitățile locale

În calitate de cameră decizională, Camera Deputaților a votat o serie de proiecte de legi importante pentru dezvoltarea comunităților locale.

Deputatul Florin Alexe a declarat: „Clarificăm modalitățile de constituire şi de limitare a zonelor metropolitane, de organizare şi funcționare, de competențe şi de finanțare a acestora.
Comu­ni­tățile locale vor avea un instrument eficient și fondurile nec­esare pentru extinderea și dezvoltarea zonelor metropolitane. Zonele metropolitane vor funcționa ca asociații de dezvoltare intercomunitară în jurul Capitalei, respectiv a municipiilor reședință de județ şi a altor municipii. Creștem plafonul de achiziții. Deblocăm și accelerăm implementarea proiectelor locale prin creșterea pragurilor privind valoarea achizițiilor directe, reducerea termenelor de evaluare a ofertelor, astfel încât procedurile să fie finalizate într-un termen rezonabil, precum şi limitarea susținerii terțului în procedura simplificată.

Printr-o nouă lege, recunoaștem viceprimarilor vechimea în muncă și specialitate. Considerăm că, prin această reglementare, vom încuraja oamenii competenți să se implice în viața publică. Astfel, încurajăm oamenii care au o carieră în spate și care vor să se implice în administrarea comunităților”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.