• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Ianuarie , 2018

Sportul băimărean la început de an!

Nicolae TEREMTUȘ

Primul subiect a fost cel legat de înfiinţarea unui Centru Sportiv Național în orașul de pe Săsar.
„Palierul administrativ este legat de noua logică în care funcţionăm îm­preu­nă cu Ministerul Tineretului şi Spor­tului (MTS), având în vedere Hotărârile de Consiliu Local pe care le-am adoptat, şi Hotărârea de Guvern care va fi aprobată în următoarea pe­rioadă cu privire la înfiinţarea Centrului Sportiv Naţional „Lascăr Pană”. Acest centru va cuprinde Sala Sporturilor, Sala Polivalentă, terenul de atletism, terenul de rugby, bazinul Olimpic de înot şi Hotelul Sport. Toate aceste suprafeţe, respectiv imobile, clădiri cu funcţiuni sportive, vor fi înglobate în această organizare.
Există câteva vulnerabilităţi legate de suprafeţe de teren care au fost cedate, în anii 2000, unor persoane private. Aceste suprafeţe vor trebui redobândite într-o manieră legală de către autoritatea locală sau de către minister, astfel încât toată această suprafaţă să fie una compactă şi să putem dezvolta şi zona de parcări, utilităţi publice, cât şi alte zone relevante pentru funcţionarea unui centru sportiv. Niciodată în această zonă nu o să ne trezim cu un bloc construit, cu vreo hală sau alte tipuri de investiţii care să nu aibă legătură cu sportul”, a spus primarul băimărean.

Cătălin Cherecheș a spus că va trimite presei băimărene situația terenurilor în cauză și planurile care ar fi urmat să se realizeze în această zonă centrală a orașului. Proiectul centrului sportiv prevede şi organizarea unor competiţii naţionale şi regionale cu componentă transfrontalieră la care ar putea lua parte Ungaria şi Ucraina.

A urmat situația ștrandului, un proiect așteptat de comunitatea băimăreană. Primarul Cherecheș a spus că există fonduri pentru acest proiect.
„Avem un ştrand care satisface în primul rând memoria colectivă a municipiului Baia Mare, iar din punctul meu de vedere, astăzi, dacă ar fi să ne extragem din zona emoţională, zona amintirilor, şi să gândim într-un mod coerent, pentru dezvoltare, nu cred că aş marşa pe investirea unor sume de bani în reînfiinţarea unui ştrand în acea zonă. Este o vulnerabilitate majoră din prisma circulaţiei auto, a capacităţii de dezvoltare şi mobiliare a unei asemenea zone Aqua, dar o să facem acolo, începând din acest an, punerea în operă a proiectului tehnic, vom realiza o investiţie rezonabilă ca şi dimensiuni, să nu aibă un impact major asupra urbanismului, pentru dezvoltarea unui centru Aqua care va fi mai mult decât un ştrand”, a spus Cătălin Cherecheș.
Acesta a mai menţionat că administraţia locală are deja în lucru un nou proiect pentru amplasarea unui complex sportiv în zona vestică a municipiului Baia Mare, investiţie estimată la peste 16 milioane euro, complex care ar putea fi demarat cu susţinerea Com­paniei Naţionale de Investiţii.

„În noua zonă vom gândi un alt proiect sportiv şi de agrement al municipiului Baia Mare, cu relevanţă economică majoră. Putem să vorbim despre sport, putem să vorbim despre performanţă, despre orice, dacă nu ne raportăm şi la anumite valori cu caracter economic. Dacă faci o investiţie, investiţia res­pectivă într-o manieră rapidă sau mai puţin rapidă trebuie să fie recuperată, iar investiţiile de acest gen trebuie să fie relevante pentru comunităţi mai largi, şi nu doar pentru comunitatea băimă­reană. Scopul este sport, agrement, relaxare, bună dispoziţie, respectiv câştigarea de bani pentru o comunitate care investeşte în astfel de structuri”, a spus primarul de Baia Mare.

Noul proiect ar urma să se desfășoare pe o suprafață de circa 60 de hectare. Terenurile în cauză sunt cele de la Meda, fosta pirită și se întinde în zona fostului Maratex până spre strada Europa. Aici ar urma să se ridice o sală de sport, cam cum e cea de la Cluj, de 5000-7000 de locuri, terenuri de sport, dar și infrastructură pentru susținerea unui astfel de complex. Hoteluri, restaurante, magazine, chiar și un nou pod peste Săsar care să iasă în zona Dacia Service.

Primarul a vorbit și despre echipele sportive ale orașului, despre fotbal și handbal masculin și feminin, despre echipele de juniori ale cluburilor și despre performanță în sporturile care sunt consacrate în Baia Mare. 

 

 

Putem să vorbim despre sport, putem să vorbim despre performanţă, despre orice, dacă nu ne raportăm şi la anumite valori cu caracter economic. Dacă faci o investiţie, investiţia res­pectivă într-o manieră rapidă sau mai puţin rapidă trebuie să fie recuperată, iar investiţiile de acest gen trebuie să fie relevante pentru comunităţi  mai largi, şi nu doar pentru comunitatea băimă­reană. Scopul este sport, agrement, relaxare, bună dispoziţie, respectiv câştigarea de bani pentru o comunitate care investeşte în astfel de structuri.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.