• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Decembrie , 2015

Spectacolul „Copiii - florile pământului” - Dedicat tuturor copiilor din lume

Sâmbătă 5 decembrie 2015, a avut loc, la ora 12, la Teatrul de Păpuşi din Baia Mare, spectacolul „Florile pământului”, dedicat tuturor copiilor din lume.

Spectacolul a fost prezentat sub formă de teatru de păpuşi, având ca adaptare scenică  şapte basme scrise de profesoara Aurica Bîlc. El  a fost interpretat de cinci elevi  ai Şcolii gimnaziale Baia Sprie.

 

 

Iată ce spune scriitoarea după spectacol:

 

„Am înţeles că astăzi omul are nevoie cel mai mult de o lume cu sens, de refacere a integrităţii acestui sens, a acestei lumi, a adevăratelor  sale valori. Spre ce ne îndreptăm?  E întrebarea care ajută în conştientizare şi care îţi oferă şi răspunsul corect. Când am iniţiat acest proiect educaţional-caritativ m-am gândit la copiii abuzaţi, abandonaţi, ne-nţeleşi, suferinzi din  întreaga lume. Mi-am pus întrebarea: „Ce aş putea să le ofer acum, în prag de sărbători, de ziua Moşului  Nicolae?” Având o carte de basme scrisă şi cunoscând copiii care ar putea să interpreteze pe roluri aceste basme, am conceput un proiect şi am vorbit cu ei. Şi  ei au fost de acord să joace pe scena teatrului, ca păpuşari.

Aceşti copii sunt minunaţi şi inimoşi  şi realizez că  toţi copiii  sunt un dar imens în vieţile noastre şi că totul este să nu-i dezamăgim cât ne stă în putinţă.

Nu demult am realizat cu aceşti copii un program artistic, care a avut loc în cadrul unei conferinţe la Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu din Baia Mare. O colegă din învăţământul gimnazial, d-na Mihaela Cătană, profesoară a acestor copii mi-a scris după spectacol:„Copiii s-au descurcat foarte bine!  Sper să mai lucrăm cu aceşti copii. Au luminat. Au multă bunătate în suflet”.

Fără ajutorul şi susţinerea acestor copii şi a colegei şi prietenei mele, Mihaela, nu aş fi reuşit să pun în aplicare acest proiect. Copiii sunt viitorul nostru, al umanităţii, ei sunt cei care au nevoie de sprijin. Universul ştie de noi, de tot ceea  ce facem. E viu. Este mare nevoie de pace pe planetă, ca ei, copiii, să crească în siguranţă, armonie şi echilibru. Sunt familii în care  copiii suferă şi cresc marcaţi şi la ei m-am gândit când am conceput acest proiect.

 

Acest articol va vorbi inimii părinţilor, inimii învăţătorilor, inimii educatorilor, inimii profesorilor, inimii psihologilor. Misiunea de a educa nu este uşoară. Copilul ascunde în interiorul său o lume pe care e dornic să o descopere. Copilul are nevoie să fii lângă el, să-l asculţi, să-l întrebi despre viaţa lui. Este calitatea pe care o va preţui cel mai mult la tine, ca părinte, ca educator. E unica modalitate de a educa emoţiile sale, pentru  a crea în micul său sine stabilitate  de durată. Altfel cum va putea fi pe propriile sale picioare mai târziu în viaţă?

Şi acestea fiind spuse, mă bucur că  spectacolul oferit de noi:  eu, profesoara Mihaela Cătană şi păpuşarii: Ioana Tentiş, Iulia Silaghi, Alexandra Mureşan, Răzvan Ciurdaş  şi Mihai Temelii a avut succes. Aproximativ o sută  de copii au participat la acest spectacol. Am reuşit să le înseninăm puţin viaţa şi să aducem bucurie în sufletele lor.

 

Aduc mulţumiri celor care au sponsorizat copiii invitaţi, cu cadouri, în special d-lui primar Cătălin Cherecheş. Mulţumesc d-lui director Aurel Cucu de la Teatrul de Păpuşi pentru că ne-a pus la dispoziţie sala, gratis.

Sărbători  de iarnă frumoase şi senine, alături de cei dragi!

 

Scriitoarea, Aurica Bîlc

 

Comentariile celorlalți

SILVIA pe 08.12.2015 la 20:34
Felicitari Aurica este o persoana deosebita care pui mult suflet in tot ce faci,ori ce faci cu dragoste reuseste.Ma bucur nespus de mult pentru tine si iti doresc mult succes in continuare .implinirea tuturor vise.Sarbatori fericite.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.