• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iunie , 2018

Soluţia pentru un zâmbet frumos

Clinica stomatologică dr. Dunca a fost deschisă în Baia Mare, în cadrul unui eveniment organizat de medicul băimărean Ionuţ Dunca şi familia acestuia. Este cea mai modernă clinică dentară din Maramureş şi din această parte de ţară.

La eveniment au participat prefectul Vasile Moldovan, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Doru Dăncuş, consilieri locali, judeţeni, oameni de afaceri, pacienţi de-ai medicului Ionuţ Dunca, familia acestuia. A fost un eveniment monden în egală măsură cu unul de afaceri, a fost un eveniment elegant aşa cum este Clinica, aşa cum sunt cei care lucrează acolo alături de medicul Dunca şi soţia acestuia.

 

 


După cum se ştie, Baia Mare a fost sub o poluare continuă zeci de ani, o poluare generată de mineritul şi me­talurgia băimăreană, maramureşeană. Unul dintre efectele constante, vizibile şi nerezolvate a fost creşterea numă­rului băimărenilor, a maramureşenilor care au avut probleme stomatologice. Plumbul care se insinua în atmosferă, în casele oamenilor, în sol, apă şi aer a avut un efect devastator asupra sănătăţii dentare a celor de aici. Nici acum, la peste 10 ani de la închiderea unităţilor poluante, nu putem spune că efectele nefaste în materie de sănătate a dinţilor nu se mai fac simţite, ceea ce duce la nevoia de medici stomatologi. În Baia Mare, tot timpul a fost nevoie de sto­matologi, de medici, tehnicieni dentari. Cu toate acestea nu a existat o Clinică modernă în care priceperea medicilor să fie la nivelul aparaturii moderne, de ultimă oră. Visul lui Ionuţ Dunca de a deschide o Clinică, implicit visul băimărenilor de a avea o Clinică în care să se poată executa lucrări dentare complexe, implanturi sau alt gen de inter­venţii a devenit realitate. Avem în mu­nicipiul de pe Săsar cea mai modernă Clinică stomatologică din această parte de ţară. Ceea ce este extraordinar!

La inaugurarea unităţii stomatologice de pe bulevardul Unirii 22 au participat autorităţile locale şi judeţene. La eveniment au participat mulţi dintre pacienţii actuali sau care au trecut sub freza medicului Ionuţ Dunca. Multă lume, multe zâmbete frumoase, ţinute alese cu grijă, doamnele cu rochii colorate sau într-o culoare, domnii în costume sau sacouri sobre, potrivite pentru eveniment.

Emoţionat, Ionuţ Dunca a vorbit despre visul lui şi al soţiei sale.
„Profesez în domeniu de 12 ani şi sunt specializat în implantologie dentară. Am urmat mai multe cursuri de specia­litate în Centre internaţionale din Ungaria, Israel, SUA.
În urmă cu cinci ani, împreună cu soţia mea am avut curajul, îndrăzneala de a crede într-un vis. A fost un vis imposibil, de neatins, dar şi romantic. Cu toate acestea, eu şi soţia mea ne-am urmat visul şi pot spune astăzi că acest vis a devenit realitate”, a spus Ionuţ Dunca, medicul stomatolog băimărean.
El a făcut o scurtă prezentare a Clinicii, respectiv a serviciilor pe care le oferă moderna Clinică.
„Clinica înseamnă şase cabinete, re­cepţie, Laborator de tehnică dentară, ste­rilizare şi o serie de spaţii administrative. Acest complex formează un întreg împreună cu radiologia dentară cu un computer tomograf de ultimă ge­neraţie.
Atunci când am ales să dotăm această Clinică ne-am propus să nu facem
niciun rabat în ceea ce priveşte calitatea. Am investit peste 200 de mii euro. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul oamenilor minunaţi din jurul meu, este vorba, evident, de soţia mea care m-a încurajat mereu şi de familia noastră. Apoi este vorba de întreaga mea echipă medicală, oameni profe­sionişti dedicaţi profesiei lor. Am avut o colaborare foarte bună cu Banca Tran­silvania, cei care ne-au susţinut în realizarea acestui proiect. Proiect ce a fost realizat de Sepultura SRL, cu mult profesionalism”, a spus Ionuţ Dunca.

Prefectul Vasile Moldovan a felicitat familia Dunca pentru curaj în afacere, pentru iniţiativa de a deschide cea mai modernă Clinică stomatologică.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Doru Dăncuş, prezent cu familia, a spus că este mândru, în primul rând, pentru faptul că Ionuţ Dunca este de pe Valea Izei.
„Mă mândresc că Ionuţ vine de pe Valea Izei, din Maramureşul voievodal cum ne place să spunem. Iată că oamenii valoroşi vin în Baia Mare şi fac lucruri minunate. În al doilea rând vreau să punctez ceea ce a spus Ionuţ, respectiv aportul familiei, familia  tradiţională”, a spus Doru Dăncuş.
Primarul de Baia Mare, Cătălin Che­recheş, a felicitat familia Dunca pentru deschiderea Clinicii stomatologice.
„Am o mare apreciere faţă de cei care, specializaţi în anumite domenii, se implică, investesc şi îşi respectă profesia. Pe lângă acest lucru aduc lângă ei şi alţi specialişti profesionişti. Nu în ultimul rând, dau un exemplu celor din dreapta lor, pentru a-i face să evolueze. Întotdeauna concurenţa generează progres şi chiar dacă am mulţi prieteni în domeniu, de acum înainte am să vă dau ca exemplu pentru că, într-adevăr, sunteţi la cea mai înaltă cotă a dotărilor.
Pe de altă parte, mi-aş dori ca şi dumneavoastră şi ceilalţi care vin în diverse domenii, investesc şi fac lucruri deosebite pentru oraş, pentru comunitate, să aibă curaj în raport cu autoritatea locală şi să îmi ceară lucruri! Cereţi-mi ceva! Orice! Locuri de parcare, reducerea impozitelor, lucruri ce trebuie discutate! Am făcut o analiză în cadrul Primăriei şi am văzut că avem un proiect de acordare a unui ajutor de minimis la nivel local de până la 500 de mii de euro şi în patru ani de zile doar o firmă l-a accesat. Asta înseamnă, pe de-o parte, că autoritatea locală nu îşi face cunoscute anumite proiecte, pe de altă parte există această reticenţă a celor din mediu de afaceri să vină la autoritatea locală pentru a genera un parteneriat. Lucrurile trebuie să funcţioneze într-un parteneriat pentru comunitate, lucrurile trebuie să funcţioneze, în primul rând, din realizarea de către dumneavoastră a profitului pentru a vă putea dezvolta şi pentru a putea să ne plătiţi taxele şi impozitele aferente afacerii pe care o conduceţi. Pentru noi este foarte important ca mecanismul economic, din toate punctele de vedere, să funcţioneze.

Este foarte important ca serviciile ofe­rite oamenilor să fie de cea mai bună calitate”, a spus Cătălin Cherecheş. Pri­marul băimărean a menţionat înve­cinarea Clinicii stomatologice cu viitorul parc Unirii, dar şi parcul sportiv ce se va realiza în spatele clădirii în care se află Clinică, învecinarea cu Catedrala ortodoxă, ceea ce va face ca să „vă aflaţi în zona zero a oraşului, iar Clinica dumneavoastră va fi borna zero a stomatologiei în municipiul Baia Mare”, a spus Cătălin Cherecheş.
După discursurile autorităţilor a urmat o vizită în spaţiile generoase ale Clinicii. De la intrarea în recepţie se urcă o scară spre etajul întâi, acolo unde sunt cabinetele şi laboratoarele. Peste tot marmură şi gresie de calitate deosebită. Curăţenie sclipitoare, mobilier deosebit, piele, lemn, o lumină blândă, culori deschise şi plăcute te înconjoară din toate părţile. Ici-colo aranjamente florale de bun gust.
Cele şase cabinete în care vor lucra medicii stomatologi sunt o simfonie de culoare şi tehnică de ultimă oră. Scaunele pe care pacienţii stomatologiei vor lua loc sunt ergonomice, sunt înconjurate de tot felul de ustensile, de lumini care vor permite medicului să vadă perfect locul intervenţiei. Scau­nele de care se tem majoritatea celor care vin la stomatolog sunt incredibil de comode, iar în momentul în care te aşezi acolo dispare orice teamă că vei păţi ceva dureros. Cabinetele au feres­tre mari, cu vedere spre bulevard, iar ambianţa cabinetelor este una deosebit de caldă şi primitoare. Grupurile sani­tare sunt incredibil de curate, moderne, mai ceva ca la un hotel de cinci stele. Laboratorul de tehnică dentară este utilat cu tehnologie de ultimă oră, este chiar şi un fel de imprimantă în 3D ceea ce va face ca realizările în Clinica dr. Dunca să fie la următorul nivel. Cel mai de sus!  
 

 

„În urmă cu cinci ani, împreună cu soţia mea am avut curajul, îndrăzneala de a crede într-un vis. A fost un vis imposibil, de neatins, dar şi romantic. Cu toate acestea, eu şi soţia mea ne-am urmat visul şi pot spune astăzi că acest vis a devenit realitate”.

„Atunci când am ales să dotăm această Clinică ne-am propus să nu facem niciun rabat în ceea ce priveşte calitatea. Am investit peste 200 de mii euro. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul oamenilor minunaţi din jurul meu, este vorba, evident, de soţia mea care m-a încurajat mereu şi de familia noastră. Apoi este vorba de întreaga mea echipă medicală, oameni profe­sionişti dedicaţi profesiei lor”.

Ionuţ Dunca, medic stomatolog băimărean

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.