• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Februarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Iunie , 2018

Solicitare de înfrăţire între unități administrativ teritoriale din Transcarpatia și Maramureș

Prefectul Vasile Moldovan a participat la un seminar organizat în Ucraina, la Apșa de Jos, de către Uniunea Regio­nală a Românilor din Transcarpatia „Dacia”. La manifestare au fost pre­zenți consulul Gabriel Nicola, șeful misiunii diplomatice a României din Transcarpatia, directori de unități de învățământ, reprezentanți ai organi­za­țiilor și asociațiilor românești din regiune, respectiv ai cultelor religioase.
La seminar au fost abordate aspecte referitoare la viața comunităților româ­nești din Transcarpatia, la sprijinul solicitat din partea autorităților româ­nești pentru dotarea cabinetelor celor 13 școli românești cu materiale didactice, efectuarea de tratamente medicale în țară și amplasarea bustului lui Dragoș Vodă în localitatea Apșa de Mijloc. Consulul Gabriel Nicola a men­ționat că procesul de descentralizare și comasare a unităților administrativ-teri­toriale din Ucraina poate facilita acordurile de înfrățire cu localități din Maramureș.
Președintele Uniunii Regionale a Ro­mânilor din Transcarpatia „Dacia”, Ion Botoș, gazda evenimentului, a declarat că românii din Transcarpatia sunt cei mai patrioți.
„A fost o bună oportunitate de a parti­ci­pa la seminar și a cunoaște problemele cu care se confruntă comunitățile românești din regiunea Transcarpatia. Am aflat despre modalitatea în care își desfășoară activitatea organizațiile și asociațiile românilor în păstrarea identității, tradițiilor și obiceiurilor, dar și colaborarea lor cu diplomații de la Consulatul României din Solotvino. Am primit solicitări de a facilita și sprijini înfrățiri între localități, unități de învățământ și de cultură situate în dreapta și stânga Tisei”, a spus prefectul Vasile Moldovan.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vizitat Muzeul de Etnografie și Istorie a Românilor din Transcarpatia din Apșa de Jos, unde a primit solicitarea de a sprijini deplasarea unui grup de elevi de la școlile românești din regiune pentru a vizita, la 1 decembrie a.c., Muzeul Național al Unirii de la Alba Iulia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.