• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 21 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Sindicatele din poliție au protestat în fața sediului Ministerului de Interne acuzând discriminări salariale față de alți bugetari

Circa 1.000 de polițiști au protestat joi dimineață, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, acuzând discriminările salariale în raport cu alte categorii de bugetari.


„Polițiștii trebuie să primească aceleași drepturi ca și ceilalți bugetari. Este singura noastră revendicare. Trăim o umilință greu de descris în cuvinte. Nu am crezut vreodată că vom trăi astfel de momente. Cei care ne conduc destinele trebuie să înțeleagă că și noi suntem bugetari, funcționari publici, cu statut special, iar acest statut special trebuie să se simtă și la salariu și în buzunarul polițiștilor. Lucrurile sunt foarte simple. Așa cum tuturor bugetarilor le este ga­rantat salariul minim pe economie, 1.450 de lei, este normal, corect și firesc ca și polițiștii să primească 1.450 de lei salariu minim, salariu de funcție, de la care să se socotească toate drepturile afe­rente. Este o mare discriminare între poli­țiști și celelalte categorii bugetare”, a de­clarat Marius Bărbu­lescu, președintele Sindicatului Poli­țiștilor „Mihai Viteazul”.

Sindicatele susțin că au fost efectuate calcule în mod eronat, prin introducerea unor sporuri în salarii, în condițiile în care aceste sporuri ar fi trebuit plătite separat plecând de la nivelul salariului minim.
„La ora actuală, într-adevăr, cel mai mic salariu este 1.450 lei, dar nu este salariul real. Au fost făcute calcule grosolane. Au fost introduse sporuri în salarii. Sporurile trebuie plătite separat, plecând de la nivelul salariului minim, 1.450, la care se adăugă toate sporurile, conform legii. Singurele sporuri care se acordă corect acum sunt sporurile de noapte și weekend-urile. Vorbim de ade­văratele sporuri, sporuri de vechime, fidelitate, confidențialitate și restul sporurilor”, a precizat Ștefan Done, președintele ­Biroului Teritorial SNAP Brăila.
De asemenea, sindicaliștii din poliție subliniază faptul că nu cer nimic în plus față de ceilalți bugetari.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.