• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2020

Simona Cremene, candidat pe locul 7 pe lista PMP pentru Consiliul Județean Maramureș

Săptămâna trecută s-a încheiat perioada în care partidele politice și-au putut depune listele de candidați pentru alegerile locale. Una dintre marile surprize ale acestei competiții a reprezentat-o Simona Cremene, locul 7 pe lista PMP pentru Consiliul Județean Maramureș, un om care nu a mai fost înregimentat politic și care reprezintă un model de profesionalism și probitate morală. Cu siguranță, dacă va accede în forul administrativ județean, Simona Cremene va fi un partener al tuturor instituțiilor de sănătate maramureșene, o voce care va milita pentru investiții în sănătate și condiții decente pentru pacienți.

 

 

 

Reporter: O scurtă carte de vizită, pentru cei care nu vă cunosc?
Simona Cremene: Din noiembrie 2018, sunt Director Administrativ al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Practic, această funcție a însemnat o extindere a atribuțiilor și responsabilităților. Am preluat și Serviciul tehnic în subordine, pe lângă Serviciul administrativ, pe care l-am condus din 2008. Sunt un om dedicat oamenilor și echipei din care fac parte, am în spate o carieră în sistemul sanitar, clădită pe muncă și profesionalism. Sunt mândră să pot contribui la buna funcționare a celei mai mari instituții de sănătate din județ și mă bucur că am avut norocul și privilegiul de a lucra alături de oameni deosebiți, cărora le mulțu­mesc pe această cale. Sprijinul meu și sursa energiei mele este familia, soțul meu și cele două fiice, de care sunt foarte mândră.

Reporter: De ce ați ales să vă implicați în politică?
Simona Cremene: Am făcut un pas spre politică, având convingerea că pot să rămân și-n această lume un profesionist și să susțin proiec­tele instituțiilor de sănătate din Maramureș, în forul administrativ județean, ca om care cunoaște nevoile și probleme acestui sistem vital pentru cetățeni. Sunt, înainte de toate, un om căruia îi pasă de oameni, atât de colegii mei, din sistemul sanitar, cât și de pacienți, și știu cât de mare nevoie au, și unii și alții, de cineva care să le reprezinte interesele. În întreaga carieră, obiectivul meu a fost ca, împreună cu echipa din care fac parte, să devenim mai buni, să ne dezvoltăm, să ridicăm standardele și să demonstrăm că se poate. Așa că, nu văd neapărat candidatura mea pentru un post de consilier județean ca o implicare în politică, ci, mai degrabă ca o oportunitate de a sprijini sistemul din care fac parte. Sunt un om de echipă, un om căruia îi place să ajute, nu am orgolii și ambiții personale și nu vizez o ascensiune personală în politică. Deschiderea și încrederea cu care echipa PMP m-a primit îmi dă convingerea că nu am greșit luând această decizie. Sunt preșe­dintele Organizației de femei a PMP Maramureș și sunt convinsă că, împreună, în echipa PMP putem aduce schimbarea în bine. Cred că am energia necesară și determinarea să contribui la succesul echipei PMP Maramureș!

Reporter: Ce reacții ați avut după anunțul privind candidatura dum­neavoastră pe lista PMP?
Simona Cremene: Am primit foarte multe reacții, toate pozitive, de la colegi, prieteni, cunoscuți și necunoscuți, oamenii care au încredere în mine și pe care nu vreau să-i dezamăgesc.

Reporter: Ce propuneri aveți pentru sectorul sanitar?
Simona Cremene: Echipa PMP pen­tru Consiliu Județean Ma­ra­mureș susține un program comun, complex și structurat pe toate domeniile importante. Evident, o parte importantă a acestui program o reprezintă și sistemul de sănătate, în care, PMP propune mai multe soluții și măsuri. Voi aminti doar câteva dintre ele: ma­nagement integrat pentru toate spitalele din subordinea Consiliului Județean. De asemenea, chiar și acum, în secolul XXI, accesul la servicii de sănătate rămâne o problemă pentru mulți mara­mureșeni. Echipa PMP își dorește cabinete de medicină de familie în fiecare localitate, dotate cu apara­tura necesară. Din păcate, multe dintre persoanele în vârstă sau cele din categorii vulnerabile nu au posibilitatea de a apela la servicii medicale din cauza distanțelor mari pe care le au de parcurs până la cel mai apropiat cabinet me­dical. Despre prevenție, nici nu poate fi vorba, în foarte multe cazuri. Un astfel de program nu este deloc costisitor, iar rezultatele ar fi extrem de benefice pentru sănătatea oamenilor. Programul se va desfășura în parteneriat cu administrațiile locale.

Reporter: Un mesaj pentru mara­mureșeni?
Simona Cremene: Echipa PMP pentru Consiliul Județean Mara­mureș are oameni competenți, din diferite sectoare de activitate, care respectă în primul rând cetățenii, legea și valorile morale și am convingerea că, împreună, putem realiza lucruri frumoase pentru maramureșeni.
 

 

 

„Am făcut un pas spre politică, având convingerea că pot să rămân și-n această lume un profe­sionist și să susțin proiec­tele instituțiilor de sănătate din Maramureș, în forul administrativ județean, ca om care cunoaște nevoile și probleme acestui sistem vital pentru cetățeni”.
Simona Cremene

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.