• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Sighetul se pregăteşte pentru cea de-a patra ediţie a Festivalului Antic şi Medieval „Aeternus Maramorosiensis”

Sighetul se pregăteşte să îmbrace din nou straie medievale. După trei ediţii de succes, Festivalul Aeternus Maramorosiensis revine, în perioada 5-7 septembrie, cu multe surprize pregătite pentru sigheteni şi turiştii care ne vor călca pragul.

 

Pe parcursul celor trei zile de festival, cei prezenţi vor putea admira parada trupelor de reenactori invitate la festival, dansurile de epocă, reprezentaţii ale trupelor de reconstituire istorică, vor putea lua parte la expoziţii, sesiuni de comunicări, concerte, totul finalizându-se cu un foc de artificii. Cele trei zile de Festival Medieval se anunţă a fi „incendiare”.

Festivalul a reuşit la ediţiile anterioare să reconstruiască atmosfera unei perioade demult apuse, prin recrearea, pe baza cercetării ştiinţifice, a unor aspecte de viaţă militară aparţinând civilizaţiei antice şi medievale.

Sighetul a răsunat timp de două zile de strigătele de luptă ale cavalerilor, de muzică barocă şi renascentistă. Transformat într-un adevărat câmp de bătălie, centrul vechi al oraşului a găzduit momente demonstrative spectaculoase, în care s-au folosit tehnici de luptă şi arme cât mai apropiate de realitatea istorică a perioadei antice şi medievale.

Momentele tensionante de luptă au fost calmate de dansurile medievale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.