• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 23 Iunie , 2015

SIGHET: Trei evenimente de excepţie vor avea loc în perioada iulie – august

Sighetu Marmaţiei va prinde culoare în perioada verii datorită evenimentelor artistice pregătite de către municipalitate. Trei evenimente de amploare organizate de Primăria Sighet vor avea loc în municipiu în perioada iulie – august. Două dintre ele au devenit deja o tradiţie în Sighet, în timp ce al treilea va fi organizat în premieră naţională.

 
 

Este vorba despre trei evenimente cultural-artistice puse pe calendar la iniţiativa primarului Ovidiu Nemeş, care au fost gândite cu scopul de a deveni simboluri emblematice pentru municipiul de pe Tisa.

„Aş începe cu unul în premieră în Sighetu Marmaţiei. Am emoţii şi îmi doresc să iasă aşa cum l-am gândit noi. Este vorba despre un festival de film. Acesta va avea loc în perioada 14 – 19 iulie şi va fi organizat în premieră naţională. Este un festival de scurtmetraje internaţional (...) directorul festivalului, regizorul Dragoş Iuga, cu adânci origini în Maramureşul Voievodal, a fost şi cel care ne-a propus acest proiect, pe care l-am îmbrăţişat cu o mare bucurie”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, în cadrul emisiunii Sighetul de Azi.

 

Edilul local a mai precizat şi care e motivul pentru care cetăţenii municipiului se pot mândri cu o astfel de premieră la Sighet.

„Sunt puţine în ţară, şi cele care există în acest moment sunt de un succes incredibil”, a punctat edilul local Ovidiu Nemeş.

 

În perioada 6-8 august, municipiul Sighetu Marmaţiei va găzdui un eveniment artistic aflat la cea de-a treia ediţie. Este vorba despre Gala Folk „Floare de Colţ”, un eveniment ce s-a bucurat de un real succes şi la ediţiile precedente. Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, speră că în acest an festivalul se va înscrie în istoria folkului, această ediţie fiind dedicată lui Florian Pittiş, care alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vladi Cnejevici a înfiinţat formaţia Pasărea Colibri, dar care s-a stins din viaţă în anul 2007. La eveniment va fi prezentă şi Anda Pittiş, soţia regretatului Florian Pittiş.

 

„Va fi un festival pentru sufletele noastre, pentru cei care au gustat folkul în trecut, cei care au gustat şi gustă, spre exemplu, Pasărea Colibri, care va fi un nume dintre invitaţii celor trei seri, dar şi un remember Florian Pittiş, cel care a fost un guru al folkului, al poeziei, al multor zone artistice pe care le-a avut România şi care a plecat prea devreme dintre noi”, a spus primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

La finalul lunii august va avea loc şi ediţia a V-a a Festivalului Antic şi Medieval „Aeternus Maramorosiensis”, festival reaşezat într-o nouă perspectivă, cu o nouă abordare, care se doreşte a fi un punct de referinţă pentru municipiul Sighetu Marmaţiei ??i care se adresează nu doar sighetenilor, ci şi turiştilor. Vor fi trei evenimente majore care vor oferi publicului ocazia de a petrece timpul liber într-un mod cu totul şi cu totul deosebit.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.