• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Mai , 2015

SIGHET: Paradă a portului popular în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi”

Săptămâna trecută la Primăria Sighet a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Folclor „Am fost ş-om fi”, eveniment organizat de către Clubul Elevilor din Sighet, cu sprijinul primăriei, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 17.

 

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, le-a urat bun venit oaspeţilor din cele patru state, Slovenia, Ungaria, Republica Moldova şi Ucraina, precum şi celor din ţară, din judeţe precum Iaşi, Bihor, Bistriţa, Satu Mare, Olt, Brăila şi Prahova.

 

Edilul local a salutat prezenţa numeroaselor ansambluri din ţară şi străinătate şi le-a oferit tuturor câte un mic, dar din partea Primăriei şi a Consiliului local. Oaspeţii din Ucraina, din oraşul Solotvino, care este înfrăţit cu municipiul Sighetu Marmaţiei, i-au înmânat şi ei edilului local un cadou simbolic, în semn de preţuire şi de continuitate a colaborării pe care cele două localităţi o au.

 

După solemnitatea de depunere de coroane ce a avut loc la Monumentul Ostaşului Român, ansamblurile şi formaţiile participante la festival au pornit în alai pe străzile municipiului, sub privirile a sute de sigheteni. Parada portului popular a fost un moment gustat de către publicul prezent la festival. După ce şi-au etalat minunatele costume, formaţiile au urcat pe scenă pentru a-şi prezenta şi obiceiurile, dar nu înainte de deschiderea spectacolului, efectuată de către primarul municipiului, conducere Clubului Elevilor şi preşedintele juriului.

 

Primii care au evoluat pe scenă au fost membrii Ansamblului „Mugurelul”, al Clubului Elevilor din Sighetu Marmaţiei.

 

„În Sighetu Marmaţiei, în Capitala Ţării Maramureşului, aici unde împreună cu dumneavoastră ne vom bucura de un festival şi de un concurs în care câştigătorii, atât în faţa noastră, cât şi în faţa celor care vor veni şi vor prelua destinele acestei ţări, adică a tinerilor pe care astăzi îi avem, vor duce mai departe obiceiurile pe care le avem şi pe care le-am preluat de la înaintaşii noştri. Vă mulţumesc, vă urez succes tuturor şi o şedere plăcută în Sighetu Marmaţiei!”

- a spus edilul local, Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.