• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 Ianuarie , 2015

Şi salvatorii trebuie salvaţi, nu-i aşa?

Câteodată, în loc să salveze vieţi, salvatorii SMURD trebuie să fie ei salvaţi, din cauza inconştienţei şi iresponsabilităţii unor şoferi.

 
 

Accidente aviatice şi autori. SMURD nu are doar o istorie tumultoasă în privinţa salvării de vieţi ci, din, păcate, şi în privinţa pierderilor. Din cauza inconştienţei, de multe ori, maşinile salvatorilor au devenit un fel de „ţintă” pentru şoferi inconştienţi.

 

Spre finele anului trecut, o autospecială SMURD Maramureş a fost implicată într-un accident de circulaţie, din cauza unui şofer care nu a respectat culoarea roşie a semaforului. Şoferul maşinii SMURD a avut nevoie de ajutorul colegilor, a primit îngrijiri medicale, după care a fost transportat la spital. E numai un exemplu din multele cazuri în care viaţa salvatorilor este pusă în pericol şi maşinile SMURD sunt avariate. În cei 5 ani de când SMURD funcţionează în Maramureş, au avut loc 10 accidente. Statistica anuală arată că, în ultimii ani, numărul accidentelor în care sunt implicate maşinile SMURD devin tot mai multe: în 2010 au avut loc două accidente, în 2011, niciunul, în 2012 - un accident, în 2013 a fost vârful - patru accidente; anul trecut au avut loc trei evenimente rutiere în care au fost implicate echipajele SMURD.

 

Din păcate, mulţi şoferi nu înţeleg că teribilismul lor poate fi plătit cu viaţa unor oameni la care salvatorii nu pot ajunge şi că, uneori, graniţa dintre viaţă şi moarte înseamnă câteva secunde sau minute.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.