• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 8 Aprilie , 2015

Şi primarii demisionează câteodată, nu-i aşa?

Săptămâna trecută, primarul de Cavnic Alexandru Dragoş şi-a anunţat demisia din funcţia de primar începând cu 11 aprilie. Cauza ar fi neînţelegerile vechi cu viceprimarul oraşului. Partidul din care face parte şi Consiliul Local au luat act de demisia edilului, deşi, deocamdată, nu a fost depus nicăieri un document oficial.  

 

„Războiul” dintre primarul oraşului Cavnic, Alexandru Dragoş, şi viceprimarul Vladimir Petruţ s-a terminat cu o „capitulare”. Primarul Dragoş şi-a anunţat demisia.

În 1 aprilie, la Cavnic a avut loc o şedinţă a Consiliului Local în cadrul căreia primarul Alexandru Dragoş a anunţat, în prezenţa conducerii PSD şi UNPR Maramureş, că demisionează din funcţia de primar începând cu data de 11 aprilie.

 

După eveniment, preşedintele PSD Maramureş a scris pe pagina de socializare: „Am asistat azi la un moment trist... DEMISIA domnului Alexandru Dragoş din funcţia de primar ales al oraşului Cavnic... un moment trist pentru mine, pentru administraţia locală din Cavnic şi trist chiar pentru actul de democraţie în general... Disensiunile din ultimii trei ani din sânul Primăriei şi al Consiliului local au generat până la urmă un concurs al orgoliilor câştigat în final nu de cel mai încăpăţânat şi de cel care a înţeles mai repede interesul general al comunităţii... respect decizia domnului primar Alexandru Dragoş şi în condiţiile conflictului interminabil o şi înţeleg... până la urmă, munca în folosul comunităţii trebuie prestată cu zâmbetul pe buze, nu cu tensiuni şi ameninţări... Cavnicul pierde un om valoros, un om apreciat pentru realizările din 2008 până în prezent... Aveţi în continuare respectul şi aprecierea mea, domnule Alexandru Dragoş şi rămâneţi indiferent de decizia dumneavoastră şi PRIMARUL MEU!”.

Organizaţia PSD Cavnic arată, într-un comunicat, că a luat de asemenea act de decizia primarului: „Organizaţia PSD Cavnic, luând act de demisia domnului Alexandru Dragoş din funcţia de primar al oraşului, se solidarizează cu acesta, considerând-o un act de demnitate şi de onoare. Îi mulţumim domnului Dragoş pentru seriozitatea şi devotamentul cu care a condus destinele oraşului timp de 7 ani, reprezentându-ne cu cinste în toate forurile superioare! Considerăm că eleganţa cu care lasă loc altora să conducă, după ce ani de zile l-au denigrat, îl caracterizează ca pe un om de o înaltă probitate morală, cu o educaţie solidă şi ca pe un bun creştin. Tot respectul, domnule Alexandru Dragoş şi mult succes în tot ceea ce veţi întreprinde de acum înainte!”

 

Primarul a argumentat scurt că a făcut acest gest „pentru bunul mers al oraşului” şi a arătat că va rămâne în primărie până la data de 11 aprilie şi apoi va preda ştafeta viceprimarului. Viceprimarul Vladimir Petruţ susţine însă că, cel puţin deocamdată, n-a fost depusă nicăieri o demisie scrisă. Potrivit speculaţiilor, actul primarului ar avea legătură şi cu dosarul DNA în care e cercetată Elena Udrea “Gala Bute”, dar şi cu intenţia consilierilor de a iniţia un referendum pentru demiterea primarului. Vom reveni.

 

„Disensiunile din ultimii trei ani din sânul Primăriei şi al Consiliului local au generat până la urma un concurs al orgoliilor câştigat în final nu de cel mai încăpăţânat şi de cel care a înţeles mai repede interesul general al comunităţii...” - Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.