• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Octombrie , 2015

Senatorul Sorin Bota sprijină producătorii maramureşeni

Senatul României a adoptat propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 321 din 15 octombrie 2009 privind comercializarea produselor alimentare. Prin această lege, supermaket-urile sunt obligate ca pentru categoriile de produse: carne, legume, şi fructe să achiziţioneze minim 51% produse româneşti din lanţul scurt de aprovizionare de la producător în magazin.

 

În completarea acestei legi, senatorul PSD Sorin Bota a solicitat, ieri, în plenul Senatului, introducerea pe această listă a ouălor şi a produsele lactate, având în vedere faptul că în Maramureş, şi nu numai, sunt mulţi producători de astfel de produse care se confruntă cu o concurenţă din Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Un alt proiect de lege social democrat care a fost adoptat ieri de Senat se referă la „Primul loc de muncă”.  Acest proiect de lege se adresează angajatorilor şi creează noi premise pentru angajarea tinerilor între 16 şi 29 de ani. Statul acordă angajatorului un ajutor financiar egal cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajator, pentru aceste persoane, pe o perioadă de un an şi jumătate. Angajatorii care încadrează tineri, în aceste condiţii, sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale acestora cel puţin trei ani de la data încadrării lor.

Cele două proiecte legislative vor ajunge luna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.