• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iunie , 2015

SEMNAL EDITORIAL. A apărut numărul 3 al revistei TACTICA ŞI STRATEGIA

O revistă de istorie militară, românească şi internaţională, abordând teme de geopolitică şi spionaj, recomandată tuturor celor care doresc să cunoască istoria conflictelor şi războaielor, ceea ce le-a influenţat şi le influenţează, a modului în care s-au desfăşurat evenimentele, despre gânditori şi personalităţi din istoria militară românească şi mondială, analize ale conflictelor internaţionale, teme de actualitate la zi.

 

 

Numărul trei se concentrează pe un aspect mai puţin cunoscut al istoriei noastre militare, respectiv un front uitat în cea mai mare măsură de istoriografia comunistă, dar şi de cea postdecembristă, respectiv frontul aerian, căruia a trebuit să-i facă faţă România în decursul celei de-a doua conflagraţii mondiale. Aşa cum se spune de multe ori în istorie, există un blestem al resurselor. Odată declanşat războiul mondial, interesul aliaţilor de a tăia principală resursă de petrol a Germaniei a stat la baza deciziei de a bombarda rafinăriile şi mai apoi oraşele româneşti indiferent de dificultăţi şi costuri, cum s-a văzut în cadrul Operaţiunii Tidal Wave din 1 august 1943. Cu toate acestea, apărătorii, atât cei din apărarea antiaeriană, cât şi din aviaţia de vânătoare, au luptat cu curaj şi şi-au făcut datoria, înscriind pagini de un eroism legendar, dar prea puţin cunoscut. 

Analizăm la împlinirea unui an de la declanşarea operaţiunilor din estul Ucrainei un conflict actual cu implicaţii majore asupra României şi NATO. Marna 1914, apoi 540 de ani de la una dintre cele mai mari victorii româneşti din Evul Mediu, Vaslui 1475, printre multe alte subiecte abordate în acest număr, corespondenţi de război, istoricul armelor şi multe altele care fac şi din acest număr unul deosebit de interesant pentru cititori.

 

Lansarea oficială va avea loc vineri, 3 iulie, ora 14.00 la Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu, Baia Mare.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.