• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 15 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 2 Decembrie , 2017

Şedinţă de instruire pentru elevi şi părinţi la Şcoala profesională Dumbrăviţa

Comuna Dumbrăviţa a devenit un exemplu de parteneriat local, în care dezvoltarea, prosperitatea şi proiectele benefice sunt posibile datorită bunei colaborări între toţi factorii locali. Un rezultat remarcabil al acestei bune colaborări este şi Şcoala profesională Dumbrăviţa care şi-a deschis porţile în acest an şcolar datorită efortului comun al primăriei, şcolii şi companiei UAC Europe. Fiecare dintre cele trei părţi au făcut tot posibilul pentru ca Şcoala profesională să ofere elevilor cele mai bune condiţii. Dar, pentru ca actul educaţional să fie unul performant şi pentru ca elevii şcolii profesionale să devină, după absolvire, angajaţii companiei UAC Europe este nevoie ca parteneriatul să includă o relaţie strânsă şi cu părinţii.

De aceea, săptămâna trecută a avut loc o şedinţă de instruire la care au participat elevii, părinţii, Diriginta Prof. Manea Mariana, directorul Tomşa Magdalena, Corina Mulea - reprezentant UAC Europe şi Filip Dorel, şef de post Dumbrăviţa. Temele abordate au fost diverse şi au vizat, în special, buna desfăşurare a actului educaţional, conduita elevilor şi facilităţile oferite de stat, pe de o parte, şi UAC Europe, pe de altă parte, elevilor. Se poate spune cu certitudine că cei 25 de elevi ai şcolii sunt extreme de norocoşi, deoarece beneficiază de o şcoală modernă, de transport gratuit oferit de UAC Europe, de burse în valoare de 200 de lei din partea statului, plus burse pentru cei cu rezultate bune din partea UAC Europe.
Corina Mulea, PR&Office Manager UAC Europe a spus că, în acest semestru, primii 15 elevi ai şcolii, în funcţie de media de admitere vor primi burse din partea companiei, urmând ca în semestrul al doilea să primească burse primii 15 elevi în funcţie de media cu care au absolvit primul semestru. De asemenea, Corina Mulea a reitinerat încă o dată sprijinul companiei pentru toate activităţile şcolii profesionale şi le-a explicat elevilor că, dacă vor fi serioşi şi harnici, au toate şansele să devină peste trei ani angajaţii UAC Europe.

De asemenea, Filip Dorel, şef de post în comuna Dumbrăviţa le-a vorbit elevilor şi părinţilor despre importanţa respec­tării legii şi păstrarea unei conduite demne de statutul de elev atât în cadrul, cât şi în afara şcolii. De asemenea, doamna director a explicat eforturile conjugate care s-au făcut pentru realizarea acestei şcoli şi faptul că elevii trebuie să aibă o conduită pe măsura aşteptărilor. De asemenea, dirigintele clasei, Manea Mariana a vorbit despre faptul că această şcoală a pornit datorită unei munci în echipă şi trebuie să funcţioneze ca o echipă, pe bază unui efort comun şi a respectului reciproc.

 

 

În cadrul programului de activităţi sprijinit de UAC Europe şi dedicate elevilor Şcolii profesionale, tinerii beneficiază de cursuri gratuite de desen tehnic, în regim afterschool. Împreună cu doamna profesor Mihaela Bucur, elevii au beneficiat deja de cinci astfel de şedinţe gratuite de desen tehnic, materialele didactice fiind, de asemenea, puse la dispoziţie de UAC Europe. Din semestrul viitor, elevii vor beneficia şi de cursuri gratuite de limba engleză, dezvoltare personală şi istoria aviaţiei. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.