Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 8 Martie , 2019

Scriitorul și ziaristul Ioan Romeo Roșiianu a obținut un nou premiu internațional

de Gazeta de Maramures

Ioan Romulus ȘTER
 

La cea de-a doua ediție a premiilor Uniunii Internaționale a Oamenilor de Creație, care s-a desfășurat în perioada 3 – 5 martie la Chișinău, ziaristul și scriitorul Ioan Romeo Roșiianu a obținut un nou premiu internațional, ca recunoaștere a talentului și muncii depuse în promovarea valorilor.


În perioada 3 – 5 martie 2019 s-au desfășurat la Chișinău, Repu­blica Moldova, lucrările ce­lei de-a doua ediții a Uniunii In­ternaționale a Oamenilor de Creație.
Cu această ocazie, la Gala de decernare a Premiilor UIOC, ziaristul și scriitorul băimărean Ioan Romeo Roșiianu a fost distins cu Premiul „Opera Omnia” la Secțiunea „Poezia Centenarului Marii Uniri”.
Premiul i-a fost acordat „pentru curajul de a edita și lansa poeți români”, într-adevăr un demers sinucigaș într-o vreme în care visul și poezia parcă sunt în ilegalitate.
Vă reamintim faptul că anul trecut, la prima ediție, Ioan Romeo Roșiianu a obținut premiul cel mai mare, Premiul „Centenarul Marii Uniri”, pentru „opera poetică, înalt profesionalism și merite deosebite în promovarea tinerilor scriitori”.
Scriitorul băimărean este preșe­dintele Filialei Maramureș a UIOC, iar la festivitatea de decernare a premiilor din acest an nu a putut fi prezent, din cauza unor probleme de sănătate.
Felicitări pentru acest nou premiu internațional și sănătate multă!

P.S. Se pare că proverbul conform căruia „nu poți fi profet în țara ta” este cât se poate de valabil și în zilele noastre!