Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 7 Aprilie , 2017

Şcoala profesională Dumbrăviţa, un vis tot mai aproape de realitate

de Gazeta de Maramures

Proiectul Şcolii profesionale Dumbrăviţa avansează cu paşi repezi. Deja, Consiliul Local Dumbrăviţa a alocat fonduri pentru reabilitarea vechii şcoli din Rus, care va deveni sediul instituţiei de învăţământ, iar săptămâna aceasta o comisie ARACIP face o vizită în comuna Dumbrăviţa, în vederea acreditării şcolii. 

 

 

Deja, Şcoala gimnazială Dumbrăviţa se numeşte Şcoala profesională Rus, iar programa pe anul şcolar viitor include două clase de şcoală profesională. În bugetul pe acest an, autorităţile locale au alocat, aşa cum au promis, fonduri pentru reabilitarea clădirii vechii şcoli din Rus, care din toamnă va găzdui Şcoala profesională Dumbrăviţa, realizată în parteneriat cu agentul economic UAC Europe.
Ultimul pas pentru acreditarea şcolii este vizita unei comisii ARACIP care vine în 7 aprilie în comuna Dum­brăviţa, într-o vizită în teren în care se va întâlni cu toţi factorii implicaţi. Practic, odată cu acest punct, procesul de acreditare este încheiat.
Şcoala Dumbrăviţa a scos deja la concurs posturile de profesori pentru şcoala profesională, iar din toamnă instituţia de învăţământ îşi va aştepta elevii cu o ofertă educaţională în concordanţă cu specializările necesare agentului economic UAC Eu­rope, care şi-a arătat, de asemenea, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru susţinerea acestui proiect.

Vom reveni cu detalii în numărul viitor al revistei.

 

 

Școala Profesională reprezintă o rută de educaţie şi pregătire practică care vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare. Ea se adresează tuturor elevilor clasei a VIII-a, cuprinşi în învăţământul general, care doresc să beneficieze de oportunităţile oferite de o profesionalizare accelerată, prin trecerea la un program specializat. Avantajele unei astfel de forme de învăţământ sunt numeroase:
- poţi dobândi o calificare profesională care îţi permite să obţii mai rapid un loc de muncă şi să ai salariu mai devreme decât colegii tăi care optează pentru bacalaureat;
- vei beneficia, prin intermediul unui program naţional de susţinere a învăţământului profesional, de o bursă de studiu lunară în cuantum de 200 RON;
- angajatorul partener îi va susţine pe cei mai buni dintre elevi prin burse suplimentare de practică;
- după finalizarea acestui program poţi, în acelaşi timp, să lucrezi şi să îţi continui studiile în cadrul liceului.