• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Aprilie , 2014

„Şcoala Altfel” la TRW Automotive Baia Mare

Elevii din claselele I, a III-a şi a IV-a , însoţiţi de doamnele învăţătoare Victoria Hotea, Mirela Zoicaş şi Ileana Avram s-au arătat deosebit de încântaţi de oportunitatea de a vizita noua fabrica TRW din Baia Mare.

 
 

Învăţătoarea Victoria Hotea spune că: „A fost o activitate din cadrul «Săptămâna Altfel» - «Să ştim mai multe, să fim mai buni». Noi ne-am propus, printre altele, o vizită la locul de muncă al unui părinte. Acolo am avut un părinte şi dânsul a luat legătura cu cei din conducere, care au acceptat cu plăcere iniţiativa noastră. Am fost plăcut impresionaţi, atât copiii, cât şi noi, de primirea făcută, de amabilitatea şi ospitalitatea celor de la TRW Automotive. Personal m-a impresionat deschiderea pe care au avut-o pentru acest tip de activitate”.

 

10 reprezentanţi ai companiei TRW i-au întâmpinat pe copii şi i-au acompaniat pe toata durata vizitei. În fiecare arie de producţie copiii au primit explicaţii despre procesele existente în fabrică.

 

Tot ca parte a activităţii organizate de companie, au existat discuţii între angajaţi şi micii participanţi în cantină. Astfel, grupaţi câte 7, ei au întâlnit angajaţi ce le-au prezentat exemple de volane produse în companie. Copiii au pus foarte multe întrebări la care angajaţii TRW au răspuns deschis.

 

În timpul acţiunii, am descoperit cu bucurie că directorul acestei unităţi de producţie este un fost elev al şcolii noastre. Ne-a impresionat faptul că şi el a fost prezent cu noi pe tot parcursul vizitei.

Victoria Hotea declară: „m-am gândit că dacă aşa s-au purtat cu noi, cu siguranţă e o firmă foarte serioasă care se ocupă nu numai de producţie, ci şi de oameni. Iar feed-back-ul pe care l-am obţinut de la copii a fost pozitiv. Dintre copiii mei de clasa a III-a, foarte mulţi mi-au spus că vor lucra acolo în viitor”.

 

„Evaluarea activităţii pe toată săptămâna o facem în prima zi după ce începem şcoala. Şi atunci copiii prezintă produse (desene, eseuri, fiecare ce doreşte)”, spune învăţătoarea Victoria Hotea.

 

Cu siguranţă, activitatea va fi urmată de multe eseuri ale elevilor, pentru că vizita la TRW i-a impresionat cel mai mult din tot programul săptămânii „Şcoala Altfel”. „A fost ceva deosebit. Iar faptul că elevii, deşi sunt mici, îşi doresc să lucreze în această companie, spune foarte multe. Au fost impresionaţi de ordinea din fabrică şi că au primit explicaţii pe înţelesul lor.

De altfel, a fost şi un efort pentru copii această vizită, pentru că ne-am dus de la şcoală până la fabrică pe jos. Dar a meritat efortul. Ne-am dorit să vedem şi altceva. Toţi copiii au primit câte un mic cadou de Paşte, iar acest lucru a încununat toată activitatea noastră”, a completat învăţătoarea.

 

Şi Codrin Crişan, Business Unit Manager al TRW Automotive Safety Systems din Baia Mare, s-a arătat încântat de activitate, declarând că: „acest proiect face parte din politica noastră de responsabilitate socială şi implicare în viaţa comunităţii.

Mă bucur că elevii au ajuns la noi în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Avem o fabrică frumoasă şi ne mândrim cu ea. Am făcut multe eforturi, dar şi investiţii în ceea ce priveşte condiţiile de lucru, ultima fiind finalizată chiar în această lună. Este vorba despre o instalaţie performantă de purificare a aerului. Noi sperăm că peste 15 ani, elevii care ne-au vizitat în aceste zile se vor întoarce la TRW ca şi angajaţi”.     

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.