• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 22 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Ianuarie , 2018

Sărbătorind Unirea Principatelor Române la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”

Emoționantul moment din istoria neamului, „Mica Unire”, a fost marcat de elevii Şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Baia Mare încă de la primele ore. În fiecare sală de clasă povestea lui Moş Ion Roată și Hora Unirii scrisă de  poetul Vasile Alecsandri i-au făcut pe elevii claselor primare să fie mândri de istoria neamului.
La clasa a IV-a D, ora de istorie s-a transformat într-un concurs „Ro­mânii şi visul Unirii”, realizat de doamna director Cosma Adina şi doamna învățătoare Zaplac Mar­cela. O expoziție de desene pe aceeaşi temă a fost organizată de elevii clasei a III-a D, coordonați de doamna director adjunct Conț Laura.

La orele amiezii, elevii din clasa a V-a B, coordonați de doamnele profesoare Griga Monica şi Stănescu Manuela, însoțiți şi de doamnele director Cosma Adina şi Conț Laura, au participat la o „altfel” de lecție de istorie, la Muzeul Județean de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare. Aici s-au intâlnit cu colegi de la Şcoala Gimnazială „Dr. Victor Babeș”, coordonați de doamna profesoară Manu Rodica.
Împreună, elevii au realizat o şe­zătoare şi o scurtă scenetă în care au prins viață personalități marcante ale momentului Unirii din 24 Ia­nuarie 1859, cum ar fi Cuza Vodă şi Moş Ion Roată. La final, profesorii, elevii şi părinții lor, precum şi echipa muzeului, au dansat Hora Unirii.

Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului educațional „Istorie şi identitate”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.