• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2018

Sărbătoare la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, a fost sărbă­to­rită în 29 noiembrie de elevii Școlii Gimnaziale

„Ale­xandru Ioan Cuza”, Baia Mare, dir. prof. Mureșan Grigore, dir. adj. prof. Caltea Amalia, într-un cadru festiv. Programul artistic a avut sco­pul de a promova valorile naționale și s-a adresat elevilor, cadrelor didactice și părinților.

Activitatea a început cu intonarea Imnului Național, după care, prof. Rusu Niculina a punctat, printr-o scurtă prezentare, importanța zilei de 1 Decembrie. Elevii școlii au pregătit o scenetă cu denumirea: „S-a întâmplat în Ardeal”, tot sub îndrumarea profesoarei de istorie, Rusu Niculina. Programul dedicat zilei de 1 De­cem­brie a cuprins și activități în rândul claselor primare, astfel: clasa a IV-a A, sub îndrumarea doamnei învăță­toare Toth Brigitta a susținut un moment muzical: „Țara mea-i un colț de rai” și un moment de dans popular, „Maramureșul răsună”. Elevii clasei I, sub îndrumarea doamnei învăță­toare Man Maricica, au prezentat o activitate de joc și cântec, „Acasă-i România”, iar clasele Pregătitoare B, înv. Horincar Maria și clasa a IV-a B, înv. Ierima Maria, au susținut un moment de cântec și dans, intitulat „Asta-i hora la români”. Activitățile
s-au desfășurat în școală și au fost primite cu mult entuziasm și bucurie de către toți cei prezenți. De altfel, pe tot parcursul săptămânii, elevii au fost antrenaţi prin joc, cântec și pictură, să descopere însemnătatea acestei zile și care sunt principalele simboluri ale acesteia.

La finalul activității, elevii au fost aplaudați și felicitați de toți cei prezenți, aceștia declarând că se simt mândri de naționalitatea lor, de România, de personalitățile istorice și culturale pe care ni le-a dat acest popor și de strămoșii noștri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.