• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Iulie , 2019

Salarii mărite lunar cu 500 lei net pentru angajații Aeroportului Internațional „Maramureș”

În cursul zilei de marți, 16 iulie 2019, în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a avut loc o nouă întâlnire între șeful administrației județene și șeful Sindicatului Aeroportului Internațional „Maramureș”, Alexa Oane. Discuțiile au vizat, și de această dată, forma de salarizare aplicată la Aeroportul Internațional și varianta creșterii veniturilor angajaților care activează aici.

 

 

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu președintele Gabriel Zetea, am stabilit o formă de salarizare a personalului angajat la Aeroport și trebuie să recunosc că instituția Consiliului Județean depune eforturi consistente pentru bunul mers al RA Aeroportul Internațional. Am avut și o întâlnire anterioară unde am găsit înțelegere la șeful județului, însă noi comunicăm destul de deficitar cu conducerea executivă a Aeroportului. Începând cu data de 1 iunie 2019, am reușit să obținem o creștere salarială lunară de 500 de lei net pentru fiecare angajat, urmând ca, după rectificarea bugetară sau la începutul anului viitor, să fim plătiți diferențiat, în funcție de respon­sabilități și de fișa postului. Am avut colegi care câștigau 1.800 – 2.000 de lei / lună, iar acești bani care vor veni în plus la salariu sunt de mare folos. Toate discuțiile avute cu președintele Gabriel Zetea au fost mereu constructive, la fel plec și acum, mulțumit de felul în care am fost ascultat și de soluțiile care au fost identificate pentru confortul tuturor salariaților Aeroportului”, a declarat Alexa Oane, șeful Sindica­tului Aeroportului Internațional „Maramureș”.
 

Gabriel Zetea: „Profesioniștii de la Aeroport merită aprecierea noastră”
 

În perioada în care s-a implementat proiectul de reabilitare și prelungire a pistei Aeroportului, respectiv între anii 2016 – 2018, salariile perso­na­lului au rămas neschimbate. Odată cu reluarea activității la 100% din capacitate a venit vremea ca aceste salarii nemajorate de foarte mulți ani să fie crescute, a precizat președin­tele Consiliului Județean Maramu­reș, Gabriel Zetea. „Avem profe­sio­niști angajați la Aeroport, oameni serioși care merită aprecierea noastră și cărora trebuie să le oferim salarii competitive raportat:e la intenția de dezvoltare continuă a activității Aeroportului Internațional. Nu sunt mulțumit de relația existentă între conducerea executivă a aeroportului și angajați și tocmai de aceea am acceptat o serie de întâlniri, în acest an, cu reprezentanții Sindicatului. În urma discuțiilor purtate am ajuns la câteva concluzii. În primul rând, dorim simplificarea organigramei Aeroportului, pentru a nu mai avea atât de multe funcții de director. Totodată, nu ne dorim creșteri sala­riale procentuale aplicate fiecărui angajat al Aeroportului, pentru că în acest fel ar beneficia cei care deja au bani mai mulți, fapt pentru care am propus creșteri salariale în sumă fixă de 500 lei net pentru fiecare angajat. Majoritatea salariaților Aeroportului Internațional au salarii care se învârt în jurul a 2.000 de lei, iar o creștere de 500 de lei înseamnă, procentual, o creștere a veniturilor cu 25%. În cazul directorilor care câștigă 5.000 de lei, creșterea este de numai 10%.  În al treilea rând, am stabilit ca, fie în a doua parte a anului în curs, fie în bugetul pentru anul 2020, să introducem în politica salarială măsuri de performanță pentru angajații exe­cutivi, pentru cei care răspund la urgențe și cei care sunt dispuși să muncească peste program pentru deservirea curselor viitoare. Îmi doresc ca aceste lucruri să fie implementate în politica managerială a Aeroportului Internațional de către Consiliul de Administrație”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
 

 

„Nu ne dorim creșteri sala­riale procentuale aplicate fiecărui angajat al Aeroportului, pentru că în acest fel ar beneficia cei care deja au bani mai mulți, fapt pentru care am propus creșteri sala­riale în sumă fixă de 500 lei net pentru fiecare angajat. Majoritatea salariaților Aeroportului Internațional au salarii care se învârt în jurul a 2.000 de lei, iar o creștere de 500 de lei înseamnă, procentual, o creștere a veniturilor cu 25%”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

 

„Trebuie să recunosc că instituția Consiliului Județean depune eforturi consistente pentru bunul mers al RA Aeroportul Internațional. Am avut și o întâlnire anterioară unde am găsit înțelegere la șeful județului, însă noi comunicăm destul de deficitar cu conducerea executivă a Aeroportului. Începând cu data de 1 iunie 2019, am reușit să obținem o creștere salarială lunară de 500 de lei net pentru fiecare angajat, urmând ca, după rectificarea bugetară sau la începutul anului viitor, să fim plătiți diferențiat, în funcție de respon­sabilități și de fișa postului”.
Alexa Oane, șeful Sindica­tului Aeroportului Internațional „Maramureș”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.