• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Martie , 2016

Să o ajutăm pe Elena!

Un caz deosebit de grav ne-a determinat să publicăm un material cu speranţa că oameni inimoşi, firme din Maramureş sau de oriunde, vor ajuta o fetiţă de opt ani să poată sta dreaptă în faţa colegelor ei, în faţa tinereţii sale, a viitorului pe care îl are în faţă. Elena Lupu din Baia Mare trebuie să se opereze de urgenţă deoarece riscă să rămână paralizată pentru restul vieţii sale. Un caz grav, o fetiţă frumoasă cu doi ochi ca de cărbune, o mamă ce speră să îşi vadă fata la joacă în faţa blocului. Dorinţe puţine, obişnuite, normale…

 

 

Am ajuns la acest caz dintr-o întâmplare, pe holurile spitalelor prin care o mamă şi-a purtat odorul pentru a se face bine. Totul a început în urmă cu doi ani în urma unui control de rutină, se poate spune.

 

Până la vârsta de şase ani, Elena s-a purtat normal, nu a acuzat dureri sau alte probleme mai serioase.

„În 2014 a avut ceva probleme şi am fost la medic. I-a făcut o investigaţie mai amănunţită şi a văzut că are probleme la coloană. O scolioză mai severă, o cocoaşă. Am fost trimişi la Bucureşti, la un mare spital, nu vreau să dau nume, să acuz pe cineva, în fine e un spital de care se tot vorbeşte. Acolo a fost investigată şi domnul profesor a spus că trebuie operată. A fost o operaţie grea, a durat cinci ore, după cum scrie pe fişa de ieşire, dar eu am văzut că profesorul a ieşit după trei ore. Nu ştiu ce s-ar fi putut întâmpla acolo. De aceea nu acuz pe nimeni!

 

I s-a pus tije pe coloană prinse cu şuruburi. Am venit acasă şi am intrat în program de recuperare. Au trecut şase luni şi lucrurile nu erau aşa cum ne-am aşteptat. Elena făcea eforturi să facă tot ce ar fi trebuit. Dar obosea repede. Îi plăcea să meargă la şcoală, dar după operaţie nu mai avea tragere de inimă. Era dificil pentru ea, obosea să stea atâtea ore şezând. O întrebam dimineaţa dacă vrea să meargă la şcoală şi îmi răspundea că dacă eu vreau va merge. Ne-am chinuit aşa şi am mers din nou la medic să vedem ce se întâmplă. După care am fost să cerem o a doua opinie. şi ne-am dus la domnul Alexandru Thiery de la spitalul Monza din Bucureşti.

 

Acolo ni s-a spus că operaţia nu este corect făcută. Are şase şuruburi, dintre care mai multe sunt în canalul medular şi pe măsură ce trece timpul acestea vor ajunge la măduvă, iar rezultatul va fi unul grav pentru Elena. Domnul doctor a spus că trebuie din nou operată, de fapt ar trebui două intervenţii pentru a corecta totul. Trebuie scoase cele două tije şi puse cum trebuie, şi cu şuruburile în poziţiile corecte. Dacă se va putea, va face cele două intervenţii la prima operaţie, dacă nu se va putea va urma o a doua intervenţie după şase luni.

Costă 15 mii de euro şi am credinţa că vom strânge aceşti bani în cel mai scurt timp. Spre sfârşitul lunii suntem aşteptate în Bucureşti”, ne-a povestit mama Elenei.

 

Femeia îşi priveşte fetiţa cu un zâmbet ce trădează durerea unei mame ce ar face orice pentru ca puiul ei să poată fi ca ceilalţi copii.

„Această boală nu se ştie de ce apare. Nu ştim cauzele! Elena este atât de tare, chiar mă încurajează şi vrea să meargă la operaţie. Nu îi este frică! Vrea să fie dreaptă ca şi colega ei, o fată care are şi ea tije pe coloană. Am primit o lecţie de la fata mea. Este mai tare decât mine şi îmi doresc din toată inima să se facă bine şi dorinţele ei să devină realitate.

Am făcut tot ce s-a putut şi sper să ne descurcăm în continuare. ştiu că ne vom descurca…Atâta lume ne-a sunat de când s-a aflat aici, în jurul nostru, că urmează o nouă operaţie complicată.

Pentru operaţie este minim 10 ore sau maxim 16 ore. Aşa ne-au spus cei de la spital.

Vom strânge cumva aceşti bani. Eu sunt manichiuristă şi acum sunt asistenta ei personală. Soţul meu este plecat în străinătate la muncă, dar deocamdată nu are un loc stabil”, ne-a mai spus mama Elenei.

 

În adeverinţa primită de la spitalul Monza se arată că Elena Lupu de opt ani a fost diagnosticată cu:

„Stenoză de canal spinal cu compresia cordonului medular, iatrogenă prin implante metalice. Stenoză foraminală iatrogenă, cu compresie radiculară prin implante metalice.

Scolioză cu debut precoce operată (implante Shilla).

Domnul dr. Alexandru Thiery propune ca soluţie terapeutică:

Ablaţia materialului de osteosinteză (tije şi şuruburi) urmată de Spondilosindeză posterioară segmentară în aceeaşi şedinţă sau într-un timp ulterior.

Costul primei intervenţii este de 24.500 ron în care sunt incluse cheltuielile de spitalizare, inclusiv cazarea mamei pentru şase zile. Dacă se înregistrează depăşiri pot apărea costuri suplimentare.

A doua intervenţie costă 34.500 cu tot ce ţine de intervenţie şi spitalizarea pentru 8 zile”, se arată în adeverinţa primită de la spitalul Monza.

 

Am vorbit puţin şi cu Elena. Cât timp am vorbit cu mama, fetiţa a stat culcată, poziţia în care poate sta cel mai bine. şezând, sau în picioare oboseşte repede.

„Nu îmi este frică şi vreau să merg la operaţie. Vreau să stau dreaptă. Vreau să merg şi eu la şcoală deoarece îmi place. Cel mai mult îmi place limba română”, ne-a spus fetiţa cu ochi negri ca de cărbune, zâmbindu-mi cu o faţă ce radia speranţă, lumină.

 

Sperăm ca cei ce citesc sau aud de acest caz  să vină să o ajutăm pe Elena să redevină copilul vesel şi frumos ce merge la şcoală din plăcere şi învaţă la română pentru că aşa simte. Cei care vor să dea un ajutor sunt rugaţi să ne contacteze la redacţie direct sau telefonic.

Doamne ajută!

 

 

„Această boală nu se ştie de ce apare. Nu ştim cauzele! Elena este atât de tare, chiar mă încurajează şi vrea să meargă la operaţie. Nu îi este frică! Vrea să fie dreaptă ca şi colega ei, o fată care are şi ea tije pe coloană. Am primit o lecţie de la fata mea. Este mai tare decât mine şi îmi doresc din toată inima să se facă bine şi dorinţele ei să devină realitate. Am făcut tot ce s-a putut şi sper să ne descurcăm în continuare”

- mama Elenei Lupu

Comentariile celorlalți

Izvorul Sanatatii pe 11.12.2016 la 03:17
Toate "bolile" apar datorita unei alimentatii antifiziologice, antinaturale, lipsite de nutrientii proveniti din surse alimentare naturale, organice si nemprocesate... Din momentul revenirii la o alimentatie fiziologica, naturala, provenita din surse alientare naturale, organice si neprocesate, toate procesele de "boala" vor fi inversate...

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.