Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 8 Martie , 2019

S-au votat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea instalației electrice de utilizare la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

de Gazeta de Maramures

Pentru asigurarea funcționalității proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, în general, și a ope­raționalizării „Centrului de Management Integrat al Deșeurilor” (CMID) din localitatea Sârbi, în particular, este absolut necesară asigurarea proiectării și execuției lu­cră­rilor pentru realizarea insta­lației electrice de utilizare a CMID, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, în expunerea de motive făcută în fața consilierilor județeni. De asemenea, finalizarea lucrărilor de construcții aferente depozitului ecologic de deșeuri și asigurarea continuității în alimentarea cu ener­gie electrică a consumatorilor șan­tierului sunt condiționate de exe­cutarea lucrărilor de branșare la punctul de conexiune aparținător Sistemului Electroenergetic Națio­nal (SEN).
În cadrul ședinței ordinare din luna februarie a Consiliului Județean Ma­ramureș, unde plenul a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru „realizarea instalației electrice de utilizare la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) – Sârbi, Fărcașa”, președintele Gabriel Zetea a arătat că asigurarea energiei electrice este o urgență și pentru funcționarea parțială a facilităților finalizate din amplasament, adică a Stației de sortare și a Stației de tratare mecano-biologică cu celule bio-stabilizatoare, ca parte a CMID. Valoarea maximală a obiectului investiției este de 101.150 lei, durata estimată de execuție fiind de trei luni.
Șeful administrației județene, Ga­briel Zetea a precizat că s-a făcut recepția expertizei privind stabilitatea amplasamentului din cadrul SMID, care a fost transmisă către ANAP, în vederea organizării pri­mei licitații pentru stabilizarea amplasamentului conform acestei ex­pertize. „Sper că vom avea cel puțin un ofertant serios, deoarece Consiliul Județean are resursa finan­ciară pentru a acoperi lucrarea”, a arătat președintele Gabriel Zetea, care a subliniat că în jurul acestui proiect s-a făcut foarte multă publi­citate negativă, însă toate comisiile de control care au venit să afle care este stadiul proiectului au plecat mulțu­miți de realitatea existentă. În anul 2019, SMID poate fi pus în func­țiune cel puțin parțial, lucrările fiind aproape finalizate.
La cuvânt a fost invitată apoi Claudia Breban, director al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș și manager de proiect al SMID, care a explicat că, după rezilierea contractelor care nu au fost respectate, antreprenorii nu s-au mai prezentat pentru inventarierea lucrărilor, însă în aceste cazuri, problema a fost transmisă spre solu­ționare instanței. „Toate verificările s-au realizat doar în prezența supervizorului, iar procedura a cerut să trimitem mai multe înștiințări antreprenorului, fapt care a întârziat stabilirea lucrărilor rămase de executat. Așa cum a precizat și președintele Gabriel Zetea, sperăm să avem ofertanți serioși de această dată, care să execute lucrarea în cel mai scurt timp și cât mai profesionist”, a declarat Claudia Breban, director DDIP.